Data publicării:

Violenţa TV creşte agresivitatea băieţilor

Autor: DCNews Team | Categorie: Arhiva
WhatsApp
happy-tree-friends-violent
happy-tree-friends-violent

Băieţii cu vârste cuprinse între 2 şi 5 ani, care se uită la desene animate sau sporturi violente la televizor, prezintă mai multe riscuri de a fi agresivi sau neascultători atunci când cresc, este concluzia unui studiu apărut în publicaţia medicală Pediatrics, informează AFP.

Autor: Anton Anda

"Am descoperit că, în cazul copiilor preşcolari, cu cât timpul alocat emisiunilor de televiziune violente este mai mare, cu atât aceştia vor prezenta mai multe riscuri de a dezvolta un comportament antisocial, agresivitate, indisciplină, după ce intră la şcoală", a declarat Dimitri Christakis, de la Institutul de cercetare din cadrul Spitalului de pediatrie din Seattle, unul dintre autorii studiului.

Potrivit acestuia, "desenele animate sunt principalul vinovat":

"Majoritatea părinţilor consideră că desenele animate nu sunt periculoase pentru copiii lor, pentru că nu sunt reale şi sunt caraghioase", a spus Christakis. Însă faptul că personajele de desene animate se confruntă cu violenţe care îi doboară, dar îşi revin în secunda urmatoare "induce o falsă impresie în privinţa violenţei din viaţa reală", a spus acesta.

Potrivit studiului, băieţii sunt mai sensibili la acest tip de influenţă decat fetele, pentru că acestea au tendinţa de a viziona programe mai educative şi mai puţin violente.

 Sursa: Mediafax

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel