A violat o minoră de 13 de ani de zece ori în opt luni. Judecătoarea l-a plasat în arest la domiciliu pentru că ”nu au existat ieșiri în stradă, proteste în presă”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Deși a violat o copilă de 13 ani de zeci de ori timp de 8 luni, o judecătoare a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Mai mult, motivarea deciziei este cel puțin bizară.

Un bărbat de 32 din Brăila a fost judecat după ce s-a stabilit că a violat o minoră de 13 ani timp de 8 luni. Fata ar fi fost sechestrată și abuzată de zeci de ori. Inculpatul Gheorghe Dima era concubinul surorii fetei. Inițial bărbatul fusese pus sub arest preventiv, dar judecătoarea Cristina Coarnă de la Judecătoria Brăila a dispus înlocuirea măsurii cu arestul la domiciliu. Aceasta și-a motivat în termeni bizari decizia din 22 decembrie 2020, susținând că „faptele inculpatului, deși reprobabile, nu sunt de o așa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare. Nu au existat ieșiri în stradă, proteste în presă” , scrie G4media.ro.

Motivarea hotărârii

„Instanța de fond a considerat că un atentat terorist care să genereze victime multiple, un omor care să stârnească frică generală ar putea justifica măsura arestării preventive (…).

În prezenta cauză, faptele inculpatului, deși reprobabile nu sunt de o așa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare, o reacție a societății din care să rezulte că oamenii consideră faptele sale ca punându-le în pericol viața, existența în vreun fel. Nu au existat ieșiri în stradă, proteste în presă.

Față de acest aspect, instanța de fond a considerat că în cauză se impune o măsură preventivă, dar în niciun caz cea mai grea, deoarece în cazul infracțiunilor de genocid, atentat terorist, omor calificat, crime împotriva umanității nu ar mai exista temei de luarea a vreunei măsuri preventive, uciderea celor vinovați rămânând singura sancțiune, dar nereglementată de lege. Cum inculpatul nu poate fi ucis, nu poate fi lapidat în piața publică, instanța de fond a considerat că acesta poate fi plasat la domiciliu în arest pentru 60 de zile de la 22.12.2020 până la 20.02.2021 inclusiv”, a motivat judecătoarea Cristina Coarnă de la Judecătoria Brăila.

Ulterior, pe 23 decembrie 2020, Tribunalul Brăila i-a invalidat judecătoarei Coarnă decizia de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Potrivit debraila.ro, judecătoarea Coarnă a mai luat și alte decizii controversate. În decembrie 2019 ea ar fi plasat în arest la domiciliu şi un suspect de tâlhărie care a smuls lănţişoarele a două femei pe stradă. Judecătoarea a motivat că individul a săvârşit faptele „prin smulgerea lănţişoarelor fără exercitarea altor violenţe de nicio natură”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel