Vinurile din Armenia, o tradiție îndelungată în întreaga lume
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 30 sep 2022, 20:26
WhatsApp
Vinurile din Armenia au reprezentat subiectul central al unui eveniment desfășurat azi în București.

Sub auspiciile Ambasadei Republicii Armenia în România, în cursul acestei zile la sediul diplomației armene la București a avut loc un eveniment dedicat vinurilor armene.

Evenimentul a fost urmat de o degustare a vinurilor armene, atât roșu cât și alb.

Întregul eveniment a avut loc în prezența unor personalități marcante, atât din România, cât și din Armenia.

Proiectul a fost inițiat de Ministerul de Externe al României și Ambasada Armeniei la București, cu surpotul RoAid și cu implicarea Armenian Vine&Wine Foundation.

Cu ocazia acestui eveniment, Ambasada Armeniei la București și-a manifestat din nou aprecierile față de colaborarea fructuoasă cu Ministerul de Externe al României și RoAid.

2. -imagine fara descriere- (ambasada-armeniei_38003300.jpg)

3. -imagine fara descriere- (mynasian_49700100.jpg)

4. -imagine fara descriere- (vin-armenia_22918000.jpg)

Amintim că Diaspora Armeniei în România reprezintă una din cele mai vechi și mai mari pe care le are Erevanul, în timp ce comunitatea armeană din România joacă un rol fundamental în societatea românească, relațiile bilaterale dintre aceste state datorându-se în mare parte și acestei comunități.

Potrivit Bgrepon, vinuri roșii uscate din Armenia se remarcă printr-un excelent echilibru de nuanțe moi și tari. Adesea sunt amestecate cu alte soiuri de struguri și, prin urmare, pot avea un gust restrâns de alune de munte înaltă, ierburi de pajiști și baguette de stejar. 

Vinuri albe din Armenia sunt caracterizate printr-un gust fin, subtil de nuci de migdale și ierburi endemice de munte, care cresc numai pe anumite versanți montani și nu se găsesc nicăieri în altă parte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?