Vinul roşu poate să ne prelungească viaţa
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Vinul roşu consumat cu moderaţie poate avea efecte benefice asupra sănătăţii şi prelungeşte durata de viaţă. Ingredientul de bază este resveratrolul care are puteri miraculoase asupra îmbătrânirii şi a În prezent, cercetătorii din Statele Unite ale Americii afirmă că au descoperit care este cheia acestui proces. Resveratrol prelungeşte viaţa şi ajută la îmbunătăţirea sănătăţii deoarece creşte furnizarea energiei în mitocondrie, în „motorul” celulelor. Rezultatele studiului ar putea ajuta la producerea în viitor a unor noi tratamente pentru combaterea efectelor bătrâneţii. Cercetările precedente arată că resveratrolul acţionează ca un antioxidant, mai exact previne deteriorarea cauzată de anumiţi radicali liberi asupra ADN-ului. Această deteriorare dezvoltă apariţia cancerului, diabetului şi bolilor cardiovasculare, informează BBC Mundo.

Acum, experţii din Statele Unite susţin că sunt foarte aproape de a realiza un medicament care ar oferi beneficiile echivalente a 8.000 de sticle de vin roşu.

Cu toate acestea, incredientul pare să aibă efect doar în prezenţa genei SIRT1, care este cheia longevităţii şi a energiei. Studiile anterioare au demonstrat că reservatrolul îmbunătăţeşte starea de sănătate a şoarecilor hrăniţi cu o dietă bogată în grăsimi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel