Vinete umplute cu carne: înainte de a le găti, bate bine legumele cu un sucitor
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 29 sep 2022, 17:29
WhatsApp
Vinete umplute cu carne, înainte de a le găti, bate bine legumele cu un sucitor. Sursa - Pexels
Vinete umplute cu carne, înainte de a le găti, bate bine legumele cu un sucitor. Sursa - Pexels
Vinetele umplute cu carne vor fi îndrăgite de amatorii de preparate originale. O cantitate mare de carne tocată este combinată cu  gustul delicios al vinetelor.      

Dacă dorești, poți improviza cu umplutura. Această rețetă oferă o oportunitate pentru diferite  umpluturi delicioase. Principalul lucru este să te înarmezi cu un sucitor cu care vei bate bine vinetele, înainte a le prepara.

Pentru gătit veți avea nevoie de:

3 vinete;

1 ceapă;

un ardei dulce;

un ardei iute;

câțiva căței de usturoi;

1 pahar de suc de roșii;

300 grame de carne tocată;

puțin piper măcinat;

coriandru;

sare după gust.

Rețeta pas cu pas

Folosind un sucitor, bate cu grijă vinetele, care trebuie să se înmoaie. Cu toate acestea, pielița lor nu este deteriorată. Taie vinetele înmuiate pe lungime. Vei obține niște „portofele” încăpătoare pentru umplutură.

Salvează ușor friptura arsă: două moduri simple care îți sunt de ajutor

Adăugă 1 lingură de sare în apă rece și pune vinetele. Între timp, ocupă-te de prepararea umpluturii. Se toacă ardeiul dulce și cel iute, ceapa și usturoiul. Legumele se amestecă cu carne tocată, sare, piper, coriandru și alte condimente după dorință.

Stoarce ușor vinetele și pune înăuntru umplutura. Pune vinetele într-o tavă de copt și toarnă peste ele suc de roșii. Vinetele se coc într-un cuptor preîncălzit la 180 C, circa 40 de minute. Aceste vinete pot fi servite atât calde, cât și reci. Poftă bună!

BONUS. Pătrunjel în ulei, indispensabil în bucătărie. Țineți-l întotdeauna la îndemână

Vă plac sosurile, mai ales dacă sunt ușor picante? Ei bine, vă propunem azi o rețetă pe baza de pătrunjel care conține și ardei iute.

Gustul său este surprinzător și, de asemenea, prepararea lui este simplă. E nevoie doar de câțiva pași pentru a face acest sos delicios.

Iată ingredientele necesare:

pătrunjel proaspăt - trei legături,
ulei de măsline - după gust,
boabe de piper negru și sare - după gust,
usturoi - după gust,
ardei iute -  după gust.

Prepararea sosului de pătrunjel cu ardei iute

Luați mai întâi frunzele de pătrunjel, spălați-le bine cu apă rece, apoi uscați-le cu prosoape de bucătărie. Ca măsură de precauție, se recomandă să le lăsați la aer pentru a vă asigura că sunt complet uscate. Ulterior, tocați frunzele și puneți-le într-un bol.

Doar răzuiți dovlecelul și adăugați ouăle. O mâncare ușoară și sățioasă, pentru micul dejun

Adăugați sare, boabele de piper negru, ardeiul iute tocat și usturoiul pisat. Amestecați totul și turnați sosul în borcane de sticlă. Vă recomandăm să vă asigurați că borcanele sunt sterilizate: nu este suficient să fie spălate și uscate, trebuie să fie sterile.

După ce ați pus sosul în borcane, umpleți-le până la margine cu ulei de măsline extravirgin. În acest moment, închideți borcanele cu capacele sterilizate. Borcanele se păstrează în frigider.

Cea mai bună pizza de casă. Te va cuceri de la prima bucățică

Când  deschideți borcanele, este de preferat să consumați sosul în câteva zile. Pătrunjelul în ulei cu ardei iute este, fără îndoială, un sos care te va surprinde și va încânta oaspeții cărora le vei oferi acest sos tentant. Poftă bună!

BONUS. Paste cremoase, gata în 10 minute. Nucușoara folosită le dă o aromă senzațională

Astăzi vorbim despre rețeta unor paste cremoase și delicioase, care vor fi îndrăgite de membrii familiei. 

Ingredientele necesare pentru aproximativ 3 porții:

1 cățel de usturoi;

250 grame de paste, de preferat macaroane;

50 grame de șuncă,

500 grame piure de roșii;

nucșoară după gust;

sare și piper negru după gust;

ulei de măsline,

200 grame de parmezan ras,

50 grame de smântână lichidă de gătit.

Modul de preparare

Mai întâi trebuie să curățați cățelul de usturoi. Apoi luați o tigaie și puneți ulei. Când uleiul se încinge, introduceți usturoiul și rumeniți-l. La final, când usturoiul este auriu, adăugați piureul de roșii și gătiți aproximativ cincisprezece minute. Asezonați cu sare și piper după gust.

Dovleac copt cu usturoi și busuioc. O rețetă excelentă și pentru cei care țin la siluetă

Între timp puneți apă cu sare pe foc. Când apa începe să fiarbă, adăugați pastele. Cât pastele fierb, adăugați șunca tăiată cubulețe în sos și lăsați să fiarbă zece minute. Scurgeți pastele din apă și puneți-le în tigaia cu sos. La final se adaugă smântâna și parmezanul ras și se amestecă bine până obțineți o cremă delicioasa. Pastele cu sos se ornează cu un strop de nucșoară. Serviți pastele fierbinți și, alternativ, mai puteți adăuga parmezan ras în farfurie. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?