Dacă dorești, poți improviza cu umplutura. Această rețetă oferă o oportunitate pentru diferite umpluturi delicioase. Principalul lucru este să te înarmezi cu un sucitor cu care vei bate bine vinetele, înainte a le prepara.
Pentru gătit veți avea nevoie de:
3 vinete;
1 ceapă;
un ardei dulce;
un ardei iute;
câțiva căței de usturoi;
1 pahar de suc de roșii;
300 grame de carne tocată;
puțin piper măcinat;
coriandru;
sare după gust.
Rețeta pas cu pas
Folosind un sucitor, bate cu grijă vinetele, care trebuie să se înmoaie. Cu toate acestea, pielița lor nu este deteriorată. Taie vinetele înmuiate pe lungime. Vei obține niște „portofele” încăpătoare pentru umplutură.
Salvează ușor friptura arsă: două moduri simple care îți sunt de ajutor
Adăugă 1 lingură de sare în apă rece și pune vinetele. Între timp, ocupă-te de prepararea umpluturii. Se toacă ardeiul dulce și cel iute, ceapa și usturoiul. Legumele se amestecă cu carne tocată, sare, piper, coriandru și alte condimente după dorință.
Stoarce ușor vinetele și pune înăuntru umplutura. Pune vinetele într-o tavă de copt și toarnă peste ele suc de roșii. Vinetele se coc într-un cuptor preîncălzit la 180 C, circa 40 de minute. Aceste vinete pot fi servite atât calde, cât și reci. Poftă bună!
BONUS. Pătrunjel în ulei, indispensabil în bucătărie. Țineți-l întotdeauna la îndemână
Vă plac sosurile, mai ales dacă sunt ușor picante? Ei bine, vă propunem azi o rețetă pe baza de pătrunjel care conține și ardei iute.
Gustul său este surprinzător și, de asemenea, prepararea lui este simplă. E nevoie doar de câțiva pași pentru a face acest sos delicios.
Iată ingredientele necesare:
pătrunjel proaspăt - trei legături,
ulei de măsline - după gust,
boabe de piper negru și sare - după gust,
usturoi - după gust,
ardei iute - după gust.
Prepararea sosului de pătrunjel cu ardei iute
Luați mai întâi frunzele de pătrunjel, spălați-le bine cu apă rece, apoi uscați-le cu prosoape de bucătărie. Ca măsură de precauție, se recomandă să le lăsați la aer pentru a vă asigura că sunt complet uscate. Ulterior, tocați frunzele și puneți-le într-un bol.
Doar răzuiți dovlecelul și adăugați ouăle. O mâncare ușoară și sățioasă, pentru micul dejun
Adăugați sare, boabele de piper negru, ardeiul iute tocat și usturoiul pisat. Amestecați totul și turnați sosul în borcane de sticlă. Vă recomandăm să vă asigurați că borcanele sunt sterilizate: nu este suficient să fie spălate și uscate, trebuie să fie sterile.
După ce ați pus sosul în borcane, umpleți-le până la margine cu ulei de măsline extravirgin. În acest moment, închideți borcanele cu capacele sterilizate. Borcanele se păstrează în frigider.
Cea mai bună pizza de casă. Te va cuceri de la prima bucățică
Când deschideți borcanele, este de preferat să consumați sosul în câteva zile. Pătrunjelul în ulei cu ardei iute este, fără îndoială, un sos care te va surprinde și va încânta oaspeții cărora le vei oferi acest sos tentant. Poftă bună!
BONUS. Paste cremoase, gata în 10 minute. Nucușoara folosită le dă o aromă senzațională
Astăzi vorbim despre rețeta unor paste cremoase și delicioase, care vor fi îndrăgite de membrii familiei.
Ingredientele necesare pentru aproximativ 3 porții:
1 cățel de usturoi;
250 grame de paste, de preferat macaroane;
50 grame de șuncă,
500 grame piure de roșii;
nucșoară după gust;
sare și piper negru după gust;
ulei de măsline,
200 grame de parmezan ras,
50 grame de smântână lichidă de gătit.
Modul de preparare
Mai întâi trebuie să curățați cățelul de usturoi. Apoi luați o tigaie și puneți ulei. Când uleiul se încinge, introduceți usturoiul și rumeniți-l. La final, când usturoiul este auriu, adăugați piureul de roșii și gătiți aproximativ cincisprezece minute. Asezonați cu sare și piper după gust.
Dovleac copt cu usturoi și busuioc. O rețetă excelentă și pentru cei care țin la siluetă
Între timp puneți apă cu sare pe foc. Când apa începe să fiarbă, adăugați pastele. Cât pastele fierb, adăugați șunca tăiată cubulețe în sos și lăsați să fiarbă zece minute. Scurgeți pastele din apă și puneți-le în tigaia cu sos. La final se adaugă smântâna și parmezanul ras și se amestecă bine până obțineți o cremă delicioasa. Pastele cu sos se ornează cu un strop de nucșoară. Serviți pastele fierbinți și, alternativ, mai puteți adăuga parmezan ras în farfurie. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Horoscop 23 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are probleme în familie. Mergi pe vârfuri!
- Klaus Iohannis, iritat de o întrebare primită de la un jurnalist DC NEWS: Asta să vă spună analiștii, sociologii, părerologii - Video în articol
- Horoscop 23 aprilie 2024. Soarele din Taur se rupe de careul cu Pluto. Daniela Simulescu, previziuni pentru zodii
- Trei infuzii care ajută la curățarea rinichilor în mod natural
- Scenariu de necrezut: Armate de gândaci cyborg controlați de la distanță. Ce spun cercetătorii japonezi
- Firea și Burduja au fost desemnați candidații PSD și PNL pentru București. Cine se retrage
- Calcule electorale pentru Primăria București. Marele pierzător după retragerea lui Cîrstoiu. Chirieac: Va absorbi imediat o bună parte a electoratului său
- PSD - PNL, candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja
- BANCUL ZILEI: Lucruri oribile spuse soției...
- Secretul tinereții fără bătrânețe: Vă vine să credeți că bărbatul din imagine are 60 de ani? Ce mănâncă omul care nu vrea să audă de botox
- La mesele festive scăpăm „ca vaca-n cucuruz” și apoi ne întrebăm de ce ne-am îngrășat. Dr. Doru Negru: Păi ați alergat mai mult de Paști?
- Circulăm într-o junglă. Mesajul unui expert auto: Cifrele ne arată că trebuie să știi să te aperi
- Cum te prind criminaliștii doar după scris. Comisar-șef: Activitatea este exclusiv umană