Vine vara încă din aprilie. Elena Mateescu (ANM), prognoza meteo pentru următoarele zile
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Freepik
Freepik
Elena Mateescu, directorul general al ANM, a spus cum va fi vremea în weekend.

Elena Mateescu, directorul general al ANM, a avut o intervenție telefonică, vineri după amiază, la Antena 3 CNN, unde a spus cum va fi vremea în zilele următoare.

„Vor fi temperaturi în creștere de la o zi la alta. La această oră consemnăm 23 de grade Celsius în SV țării, la Calafat, 21 de grade la Sânnicolau Mare, în vest, și de asemenea 19-21 de grade în Capitală. Practic, în toate regiunile extracarpatice temperaturile sunt peste 20 de grade Celsius.

Dacă astăzi sunt valori până la pragul unei zile de vară, de mâine deja acest prag va fi depășit, pentru că temperaturile vor crește până la 26 de grade, iar maximele la scara întregii țări vor fi cuprinse între 14 și 26 de grade Celsius. Maxima în Capitală va fi de 22-23 de grade Celsius.

Și în următoarele zile se menține acest ecart termic. Săptămâna viitoare, marți, vor fi valori de până la 28 de grade Celsius. Vor mai fi posibile și precipitații locale, în Moldova, Dobrogea, Transilvania și estul Munteniei și intensificări ale vântului, mai ales în zona montană, cu viteze de 40-50 de kilometri pe oră“, a mai spus Elena Mateescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel