Vine FRIGUL în România. Alina Șerban, ANM: Vreme geroasă. Temperaturi minime de -16 grade
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Vine FRIGUL în România. Alina Șerban, ANM: Vreme geroasă. Temperaturi minime de -16 grade / Foto: Pixabay
Vine FRIGUL în România. Alina Șerban, ANM: Vreme geroasă. Temperaturi minime de -16 grade / Foto: Pixabay
Vremea se va răci simțitor în toată țara, anunță meteorologii.

Ninge abundent în mai multe zone din țară. Pe A1 se intervine în aceste momente cu utilaje de deszăpezire, transmite Realitatea Plus. Stratul de zăpadă depus pe carosabil este de câțiva centimetri, iar polițiștii de la Rutieră îi avertizează pe șoferi să nu pornească la drum nepregătiți. Drumarii intervin de câteva ore, dar abia mai fac față viscolului. Și la Predeal a nins abundent, iar zăpada depusă are peste 10 centimetri. Pe vârfurile montane continuă să fie viscol și în continuare este menținută alerta de avalanșă. Despre vremea de la începutul acestei săptămâni a vorbit meteorologul de serviciu de la ANM, Alina Șerban.

"Într-adevăr, Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea meteorologică Cod Galben ce vizează zona Carpaților Meridionali și de curbură, acolo unde va continua să ningă, iar vântul va prezenta intensificări cu viteze mari la altitudini de peste 1.700 de metri. Rafalele vor depăși 80-90 de kilometri pe oră, astfel ninsoarea va fi viscolită și ninsoarea spulberată.

Vreme geroasă. Temperaturi minime de -16 grade

De altfel, o masă de aer rece ma cuprinde teritoriul țării noastre și va determina o scădere semnificativă a valorilor termice, astfel încât acestea vor caracteriza o vreme geroasă în nordul, centrul și estul țării pe parcursul nopților, dar și ziua temperaturile vor fi ușor negative, tot în acele zone.

Marți și miercuri, 21 și 22 decembrie, ne așteptăm să fie cel mai rece, cu temperaturi maxime ce vor fi de la -5 grade în nordul Moldovei, în estul Transilvaniei, la cel mult 2-4 grade în extremitatea sudică a teritoriului, iar nopțile cele mai reci, la fel, se estimează a fi noaptea de marți spre miercuri și miercuri spre joi, ne așteptăm la valori de -10 și chiar sub -10 grade în nord, în centru, cele mai scăzute valori sunt în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -15 sau -16 grade, dar și în restul țării temperaturile minime vor fi negative, cel mult -6 grade în partea de sud. Vântul  pe parcursul zilei de astăzi va prezenta intensificări și în partea de sud, de centru și de est a teritoriului, cu rafale în general între 45 și 50 de kilometri pe oră.", a declarat meteorologul Alina Șerban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel