Vin valuri de soldați ai Armatei Roșii, care lovesc orbește. Bogdan Chirieac: ”Mi-e teamă că e doar o chestiune de timp”. Vulnerabilitatea României mai mare decât demența lui Putin
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
SUA vor livra Ucrainei rachete ce pot lovi Rusia. Bogdan Chirieac: O încercare disperată. Joncțiunea cu Buceagul și Transnistria este doar o chestiune de timp / Foto: Captură video România Tv
SUA vor livra Ucrainei rachete ce pot lovi Rusia. Bogdan Chirieac: O încercare disperată. Joncțiunea cu Buceagul și Transnistria este doar o chestiune de timp / Foto: Captură video România Tv
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre faptul că SUA se pregătesc să livreze Ucrainei sisteme de rachete MLRS ce pot lovi Rusia.

SUA se pregătesc să trimită Ucrainei sisteme avansate de rachete cu rază lungă de acțiune ce pot lovi Rusia, asta după ce Volodimir Zelenski a făcut un apel disperat pentru livrare de armament, necesar în fața invaziei Rusiei. Bogdan Chirieac a explicat cum ar putea schimba soarta războiului decizia americanilor. Analistul politic a spus și care este vulnerabilitatea României în acest moment.

Bogdan Chirieac: O încercare disperată. Vin valuri de soldați ruși ai Armatei Roșii

"O încercare disperată, aproape, de a rezolva situația, când vin valuri de soldați ruși ai Armatei Roșii în fața apărătorilor ucraineni și problema este că rușii folosesc, sigur, armament vechi, incapabil să facă față tehnologiei NATO, dar sunt de calibru mare și multe, și lovesc orbește, în special civili și obiective civile. Acum se încearcă soluția asta de livrare deși, atenție, cred că trebuie să ne pregătim să facem față unei noi situații.

Estul și sud-estul Ucrainei este practic în mâna rușilor și a mai rămas doar Odesa. Odesa a fost întărită în acest moment pe cât se poate, deci joncțiunea cu Buceagul și Transnistria este doar o chestiune de timp, mi-e teamă. Trebuie să gestionăm și noi, ca stat, în principal și Uniunea Europeană această situație, să vedem ce poate face lumea în acest sens. În plus, situația economică pe flancul de est, de partea bună, de partea NATO, nu este strălucită, să știți. Alte state se descurcă mult mai bine decât România.

Principala vulnerabilitate a României. "E mai mare decât demența lui Putin în Ucraina"

Principala vulnerabilitate a României acum este incapacitatea de a atrage fonduri europene și banii din PNRR. Asta este problema principală, că partidele se înghesuie să cheltuie banii. Domnule, anunțăm noi majorări de pensii, de salarii, nu au de unde, firește, dar anunță. În spate, nu se execută bugetele pentru investiții și nu se atrag bani europeni, asta e vulnerabilitatea principală a României acum, mai mare vulnerabilitate decât demența lui Putin în Ucraina, să știți.", a declarat Bogdan Chirieac la România Tv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel