Vîlceanu, despre Cîțu: Singurul lider politic care a dat mesaje pentru sancţiuni împotriva Rusiei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Dan Vîlceanu / Foto: gov.ro, arhivă
Dan Vîlceanu / Foto: gov.ro, arhivă
Potrivit lui Dan Vîlceanu, PNL trebuie să se concentreze „pe ceea ce românii aşteaptă" de la un partid politic şi a calificat prestaţia lui Florin Cîţu foarte bună şi în contextul situaţiei din Ucraina.

„Mie mi s-a părut foarte bună prestaţia lui Florin Cîţu în momentul în care am avut de-a face cu această situaţie complicată din Ucraina. A fost poate singurul lider politic care s-a implicat cu adevărat, a dat mesaje pentru impunerea acelor sancţiuni împotriva Rusiei, pentru firmele ruseşti, pentru băncile ruseşti din România şi acum, iată, a intermediat cuvântul domnului preşedinte Zelenski în Parlamentul României", a spus Dan Vîlceanu.

„Sunt convins că situaţia va fi clarificată într-un timp scurt. (...) Noi am avut anul trecut un an groaznic, cu un congres care a ţinut cap de afiş PNL în circumstanţe nu tocmai bune tot anul. Am depăşit momentul acela, am crezut că ne liniştim, că avem o coaliţie stabilă. PNL începuse să crească în mai multe sondaje, depăşisem 20% şi lucrurile păreau în regulă. Nu vreau să contest dreptul nimănui de a avea preferinţe", a mai spus Dan Vîlceanu.

BEX, sâmbătă, la ora 12.00. Florin Cîțu, declarații

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat că va anunța sâmbătă decizia privind demisia din fruntea partidului.

„Am toate documentele care au venit la partid... Avem o regulă, eu voi respecta regulile și am convocat un BEX mâine, la ora 12.00, cu prezență fizică. Cât voi rămâne la PNL, voi respecta regulile și statutul”, a declarat liderul PNL.

„Sunt dezamăgit de această situație, greu mi-o explic, cele mai multe nemulțumiri nu au legătură cu PNL”, a adăugat Florin Cîțu, care a explicat că mulți liberali consideră că guvernarea nu este optimă. Liderul PNL a vorbit despre inflație și șomaj, spunând că sunt „lucruri pe care puteam să le facem mai bine”.

O altă nemulțumire în interiorul PNL este legată de programul Anghel Saligny

„Este bizar, nu este implementat de PNL, ci de Guvern”, a comentat Florin Cîțu.

De asemenea, președintele PNL a susținut că are o relație bună cu președintele României.

„Cu președintele am o relație bună”, a precizat Florin Cîțu, care a mai spus că a fost felicitat de ziua sa de președintele Klaus Iohannis.

Florin Cîțu susține că va rămâne membru al partidului și va milita pentru aplicarea politicilor liberale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel