Viktor Orban: Vom fi prezenţi la înmormântarea celor care au vrut să ne bage pe noi în mormânt
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Prim-ministrul ungar, Viktor Orban, a ținut un discurs la 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon.

Cu ocazia comemorării a 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, în Ungaria a avut loc dezvelirea statuii centenare a Păsării Turul, acolo unde prim-ministrul Viktor Orban a ținut un discurs dur și a subliniat că "perioada celor o sută de ani de singurătate s-a terminat, avem iar aliaţi, avem vecini buni cu care ne putem pregăti pentru viitor", citează hirado.hu.

“Vestul a violat graniţele"

În plus, acesta a amintit și despre trecutul recent, când comploturile de la Budapesta au atacat Ungaria din spate, au dat ţara pe mâna duşmanilor, iar Guvernul pe mâna bolşevicilor.

“Vestul a violat graniţele milenare ale Europei Centrale şi ne-a înghesuit între frontiere care nu pot fi apărate, ne-a privat de bogăţiile naturale, ne-a izolat de resurse, făcând din această ţară o celulă a condamnaţilor la moarte.

Vestul a redesenat Europa Centrală fără scrupule, ceea ce nu i-o vom uita niciodată. Am crezut că nu putem păţi mai rău de atât, însă după Al Doilea Război Mondial ne-au lăsat pradă comuniştilor fără nicio remuşcare, împreună cu restul ţărilor din Europa Centrală. Asta să fie o învăţătură pentru totdeauna popoarelor din această regiune", a completat Orban.

"Vom fi prezenţi la înmormântarea celor care au vrut să ne bage pe noi în mormânt”



“Au fost mulţi care s-au oferit pentru a îngropa Ungaria cu plăcere, şi-au unit forţele ca să ne piardă, noi însă am rămas în picioare şi am rezistat. Astăzi nu mai există Cehoslovacia, nici Iugoslavia, nici Uniunea Sovietică, nu mai există Imperiul Britanic, nici cel Francez, în timp ce noi încă vom fi prezenţi la înmormântarea celor care au vrut să ne bage pe noi în mormânt”, a mai spus Viktor Orban, completând că: "Noi, maghiarii am rămas în viaţă pentru că suntem acasă; suntem acasă, deci vom rămâne în viaţă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel