Viktor Orban numeşte 'huliganism legalizat' procedura de infringement a CE după legea ungară care interzice 'promovarea' LGBT la copii
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 16 iul 2021, 12:33
WhatsApp
Viktor Orban numeşte 'huliganism legalizat' procedura de infringement a CE după legea ungară care interzice 'promovarea' la copii a ideologiei LGBT
Viktor Orban numeşte 'huliganism legalizat' procedura de infringement a CE după legea ungară care interzice 'promovarea' la copii a ideologiei LGBT
Prim-ministrul ungar Viktor Orban a acuzat vineri Comisia Europeană de 'huliganism legalizat' pentru decizia acesteia de a deschide o procedură de infringement împotriva Budapestei în legătură cu legea ungară care interzice 'promovarea' în rândul minorilor a homosexualităţii, transmite Reuters. 

Ungaria a adoptat la 15 iunie o lege care interzice 'reprezentarea sau promovarea' în rândul minorilor a homosexualităţii sau a schimbării de sex.

'Această (acţiune de infringement) este huliganism legalizat. Poziţia Comisiei Europene este ruşinoasă'

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a calificat drept o 'ruşine' această lege, intrată în vigoare săptămâna trecută, însă guvernul ungar a respins criticile, insistând că este vorba despre protejarea copiilor. Intensificând un război al declaraţiilor cu Bruxellesul, Orban a spus vineri la postul public Radio Kossuth: 'Această (acţiune de infringement) este huliganism legalizat... Poziţia Comisiei Europene este ruşinoasă'.

Ungaria nu le va permite activiştilor LGBT să 'mărşăluiască în sus şi-n jos' în şcoli

Potrivit lui Orban, dezbaterea le oferă ungurilor o privire asupra 'modului de viaţă european', asupra a ceea ce se întâmplă în şcolile din Germania, el reiterând că Ungaria nu le va permite activiştilor LGBT să 'mărşăluiască în sus şi-n jos' în şcoli promovând ceea ce el a numit propagandă sexuală. Orban, citat de MTI, a mai acuzat Bruxellesul că face abuz de putere şi 'ne forţează să facem ceea ce nu vrem'.

Se apropie alegerile parlamentare în Ungaria

Campania anti-LGBT, pe care guvernul Orban a intensificat-o în ultimul an, are toate şansele să fie unul din punctele principale ale platformei sale politice în perspectiva unor alegeri parlamentare potenţial dificile în 2022. În ce priveşte fondurile europene de redresare, Orban a anticipat vineri o altă dispută cu Bruxellesul, dar a insistat că Ungaria le va obţine în cele din urmă.

Executivul UE a anunţat joi o procedură de infringement şi contra Poloniei, după ce o sută de municipalităţi s-au declarat 'zone fără ideologie LGBT'. Aceste măsuri marchează cea mai recentă dintr-o serie de ciocniri între Bruxelles şi unii din noi membrii est-europeni ai UE în domenii fundamentale precum statul de drept, migraţia şi libertatea presei, adaugă Reuters, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?