Viktor Orban: În curând vor fi suficienţi eurodeputaţi corupţi în spatele gratiilor pentru a-şi forma propria lor echipă de fotbal
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Viktor Orban: În curând vor fi suficienţi eurodeputaţi corupţi în spatele gratiilor pentru a-şi forma propria lor echipă de fotbal / Foto: Facebook Viktor Orban
Viktor Orban: În curând vor fi suficienţi eurodeputaţi corupţi în spatele gratiilor pentru a-şi forma propria lor echipă de fotbal / Foto: Facebook Viktor Orban
Viktor Orban susține că eurodeputaţii implicaţi în Qatargate sunt aşa mulţi încât ar putea forma o echipă de fotbal în închisoare.

Premierul Ungariei, i-a ironizat miercuri pe eurodeputaţii suspectaţi de implicare în cazurile de corupţie din Parlamentul European, transmite Agerpres. Ultranaţionalistul Viktor Orban a spus că aceștia sunt atât de numeroşi încât ar putea forma propria lor echipă de fotbal la puşcărie, relatează EFE.

În curând vor fi suficienţi eurodeputaţi corupţi în spatele gratiilor pentru a-şi forma propria lor echipă de fotbal la puşcărie. Cine ştie? Poate chiar vor ajunge la Campionatul European de Fotbal din 2024, a scris Orban pe Twitter.

VEZI ȘI: Fosta vicepreședintă a Parlamentului European, arestată după acuzațiile de corupție

Ridicarea imunităţii europarlamentarilor, permisă



Parlamentul European a permis marţi noului Parchet European, care o are în vizor pe deputata din Grecia, Eva Kaili, aflată în centrul unui presupus scandal de corupţie legat de Qatar, să ceară ridicarea imunităţii parlamentare.

Printr-un vot aproape unanim (610 voturi pentru, 26 împotrivă şi 9 abţineri), eurodeputaţii, reuniţi la Strasbourg, au acceptat o modificare a regulamentului de funcţionare internă a instituţiei pentru a permite ridicarea imunităţii europarlamentarilor.

Până în prezent, doar autorităţile unui stat membru al Uniunii Europene erau în măsură să facă acest lucru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel