Viktor Orban critică strategia UE în privința Ucrainei: ”A eșuat”
Premierul Viktor Orban critică strategia UE în privința Ucrainei și nu vede vreun motiv ca populația maghiară să sprijine Ucraina.
Strategia Uniunii Europene în ceea ce privește războiul din Ucraina ”a eșuat”, iar blocul comunitar ar trebui să creeze un plan B, deoarece ucrainenii nu vor câștiga pe linia frontului, a declarat vineri premierul Viktor Orban la radioul de stat ungar, relatează Reuters.
Viktor Orban, prezent la Bruxelles, în marja unui summit UE, a declarat că există o "mare bătălie" în special în ceea ce privește sprijinul pentru Ucraina.
Totodată, liderul maghiar a subliniat că nu vede vreun motiv pentru care Ungaria să trimită banii contribuabililor săi pentru a sprijini Ucraina.
UE urmează să decidă în decembrie cu privire la revizuirea bugetului 2021-27 în valoare de 1.100 miliarde de euro (1.200 miliarde de dolari), care este deja pus la încercare de cheltuielile de urgență în timpul pandemiei COVID și de când Rusia a invadat Ucraina în 2022.
Executivul blocului a propus ca statele membre să contribuie cu o contribuție mai mult în visteria comună pentru a oferi 50 de miliarde de euro pentru a Ucraina și să cheltuiască alte 15 miliarde de euro pentru migrație. Un alt propunere ar urma să aloce 20 de miliarde de euro în ajutor militar pentru Ucraina.
”Am constatat că această propunere nu a fost elaborată corespunzător, și nu era potrivită pentru a constitui o bază pentru negocieri serioase, astfel încât am respins-o.
A fost o mare bătălie, mai ales în ceea ce privește problema ucraineană”, a declarat Orban.
Este nevoie de un plan B
Premierul Ungariei a spus că cea mai mare problemă a fost că Bruxelles-ul strategia de a trimite bani și ajutor militar în Ucraina pentru a ajuta Ucraina să își lupta împotriva Rusiei a eșuat.
”Astăzi toată lumea știe, dar nu îndrăznește să o spună deschis tare, că această strategie a eșuat. Este evident că acest lucru va nu va funcționa....ucrainenii nu vor câștiga pe linia frontului”, a spus Orban, adăugând că este nevoie de un plan B, dar și de o estimare a costurilor.
”Odată ce știm cât costă, putem împărți această povară între noi”.
Naționalistul Orban, care a intrat în mod constant în conflict cu Bruxelles-ul în ultimii 13 ani din cauza unor politici despre care criticii săi spun că au erodat valorile democratice din Ungaria, a declarat că o schimbare de conducere a fost necesară la Bruxelles la alegerile europene de anul viitor.
Citește și: Slovacia oprește sprijinul militar acordat Ucrainei
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News