Data publicării:

Viktor Orban: "Cel mai bun război este cel pe care-l eviți"

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
67% dintre maghiari îl consideră pe Viktor Orbán un bun lider. Premierul Ungariei are popularitate și în rândul opozanților / Sursă foto: Facebook Viktor Orban
67% dintre maghiari îl consideră pe Viktor Orbán un bun lider. Premierul Ungariei are popularitate și în rândul opozanților / Sursă foto: Facebook Viktor Orban
Premierul Ungariei, Viktor Orban, a făcut azi referiri la războiul din Ucraina, după o serie de controverse, știind fiind faptul că Ungaria are relații foarte bune cu Rusia. Orban este oficialul care a avut în ultimii ani cele mai multe întâlniri cu Vladimir Putin. 

Ungurii ştiu că "cel mai bun război este cel pe care reuşeşti să-i eviţi", a declarat sâmbătă premierul ungar Viktor Orban la inaugurarea unei facilităţi industriale la Zalaegerszeg (sud-vest) care va găzdui o fabrică de vehicule de luptă Lynx, transmite MTI.

"Cu cât suntem mai puternici, cu atât sunt mai mici şansele să fim atraşi în război", a adăugat Orban.

Facilitatea de la Zalaegerszeg a fost construită în parteneriat cu constructorul german de vehicule militare Rheinmetall, iar premierul ungar a subliniat sâmbătă că Ungaria şi Germania cooperează în materie de apărare şi această cooperare ar putea deveni una pe termen lung.

Viktor Orban: "Relații politice cu Germania sunt complicate"



Potrivit premierului ungar, deşi relaţiile politice ungaro-germane sunt "complicate", cele economice sunt într-o formă excelentă.

Pe lângă producţie, Ungaria speră să atragă în ţară, "în cooperare cu prietenii germani", şi îndeplinirea unor sarcini ca dezvoltarea, testarea şi pregătirea de experţi, a spus Orban.

Acesta a salutat decizia Germaniei de a-şi întări capacităţile militare în contextul războiului din Ucraina, apreciind că Berlinul a luat una din cele mai importante decizii privind viitorul Europei.

"Securitatea europeană nu poate fi garantată fără Germania", a notat premierul ungar, conform Agerpres. 

UE a blocat PNRR-ul Ungariei. Orban cere deblocarea fondurilor

Premierul ungar Viktor Orban a cerut Comisiei Europene să-i deblocheze fondurile ce revin Ungariei în cadrul planului european de redresare post-pandemie, inclusiv partea de împrumuturi pe care până în prezent nu intenţiona să o acceseze, transmite marţi Reuters.

Într-o scrisoare adresată pe 18 martie preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, premierul Viktor Orban menţionează că intenţionează să folosească această parte de împrumuturi - pe care o va include în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) - pentru activităţi umanitare, apărare, controlul graniţelor şi alte acţiuni legate de gestionarea crizei umanitare după invazia rusă în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel