Viktor Orbán: Întregul Occident se află în spatele Ucrainei. Rusia nu poate învinge, dar nici nu poate fi încolțită
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Premierul ungar Viktor Orbán a vorbit despre războiul dintre Federația Rusă și Ucraina.

Premierul ungar Viktor Orbán a spus că Rusia nu poate câștiga pentru că întreaga lume occidentală s-a aliniat în spatele Ucrainei, dar, în același timp, Rusia este o putere nucleară și o putere nucleară nu poate fi încolțită, pentru că ar putea declanșa un război nuclear, conform RMX.

Orbán a făcut această remarcă în timpul unei întâlniri a parlamentarilor partidului său de guvernământ Fidesz, în orașul Balatonfüred. În timpul întâlnirii, el a spus că guvernul ungar nu are niciun motiv să-și schimbe poziția pro-pace, deoarece interesul național maghiar impune în continuare ca țara să rămână în afara acestui război.

„Asta a decis poporul maghiar în aprilie: nu vom furniza arme, nu ne vom alătura nici unei coaliții de război”, a menționat premierul. Orbán a subliniat în discursul său că „nu aclamăm pe nimeni, pentru că nu poate exista niciun câștigător în acest război”.

Liderul partidului Fidesz a reafirmat că, în opinia sa, singura poziție morală corectă în război este poziția Fidesz-KDNP, deoarece viețile pot fi salvate doar printr-o încetare a focului și pace și, prin urmare, sunt necesare imediat o încetare a focului și negocieri de pace.

În plus, Orbán a spus că puterea militară a Europei a început, de asemenea, să slăbească, deoarece războiul a redus stocurile armatelor europene și nu a fost luată nicio prevedere pentru a le înlocui.

De asemenea, premierul ungar a declarat că Europa și-a pierdut independența și puterea economică și militară în mai puțin de un an. În această situație, Ungaria trebuie să-și reprezinte propriile interese, pentru că abia atunci poate ieși nevătămată și mai puternică din război.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel