Viktor Medvedchuk, trimis în arest de Tribunalul din Liov
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Viktor Medvedchuk, trimis în arest de Tribunalul din Liov / Foto: Captură video Youtube France24
Viktor Medvedchuk, trimis în arest de Tribunalul din Liov / Foto: Captură video Youtube France24
Viktor Medvedchuk a fost trimis în arest de Tribunalul din Liov.

Tribunalul Districtual Lychakivsky din Liov a decis sâmbătă schimbarea măsurii de reținere a deputatului oligarh Viktor Medvedchuk (Fracțiunea Platformei Opoziției - For Life), suspectat de autoritățile ucrainene de trădare, scrie Interfax.

„Astăzi, judecătorul Tribunalului Lychakovsky din Liov (...) a decis pentru Viktor Vladimirovici Medvedchuk o măsură de reținere sub formă de detenție”, relatează serviciul de presă al instanței.

În octombrie 2021, Medvedchuk a fost plasat în arest la domiciliu în calitate de suspect într-un caz de trădare. În plus, el și fostul președinte Petro Poroșenko sunt implicați în cazul furnizării ilegale de cărbune din regiunea Donbas, anexată de ruși. Pe 27 februarie, avocații politicianului au raportat că acesta s-a mutat într-un loc sigur, iar Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei a declarat că a fugit. Reținerea lui Medvedchuk de către Serviciul de Securitate al Ucrainei a fost cunoscută marți, 12 aprilie.

VEZI ȘI: Oligarhul ucrainean Viktor Medvedeciuk, al cărui copil e botezat de Putin, AVERE impresionantă. Are un tren de AUR

Soția lui Medvedchuk cere ajutorul britanicilor pentru eliberarea oligarhului capturat de ucraineni. Ce le propune la schimb

Oksana Marchenko, soția oligarhului ucrainean Viktor Medvedchuk, s-a oferit să-și schimbe soțul cu cetățeni britanici, care, potrivit acesteia, s-au predat. Aceasta susține că doi britanici care s-ar fi alăturat Forțelor Armate ale Ucrainei s-ar fi predat rușilor.

„Din relatările din presă, am aflat că Aiden Eslin și Sean Pinner, care au acționat ca parte a unităților Brigăzii 36 Marine a Forțelor Armate ale Ucrainei din Mariupol, s-au predat Forțelor Armate ale Rusiei și RDP”, a spus Marchenko.

Ea a făcut un apel către familiile și prietenii celor doi britanici „să-i ceară prim-ministrului țării, Boris Johnson, să influențeze conducerea ucraineană și să obțină eliberarea lui Aiden și a lui Sean prin schimbul lor”.

Într-un discurs separat în engleză, ea l-a îndemnat pe Boris Johnson să faciliteze schimbul lui Medvedchuk pentru cetățenii britanici. Reprezentanta oficială a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a comentat sâmbătă declarația lui Marchenko pe canalul său Telegram. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel