Vijelie în România: Copaci pe carosabil, zone inundate
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
ANM. Cod galben de furtună. Zonele vizate
ANM. Cod galben de furtună. Zonele vizate
Circulaţia pe DN 13 A, între Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc, se desfăşoară pe un singur fir, din cauza unor copaci care s-au prăbuşit pe carosabil, în urma unei vijelii care a avut loc în zonă, probleme din cauza vremii înregistrându-se în mai multe localităţi din Harghita, scrie Agerprers.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că pe DN 13 A, în zona Harghita-Băi, acţionează un echipaj de la Detaşamentul Miercurea Ciuc, pentru îndepărtarea arborilor de pe carosabil, traficul desfăşurându-se pe o singură bandă. 

De asemenea, subsolurile mai multor blocuri şi al unei pensiuni din Miercurea Ciuc au fost inundate în urma ploii torenţiale, pompierii intervenind pentru scoaterea apei. 

Mai multe străzi din oraş au fost acoperire cu apă, sistemul de canalizare neputând să facă faţă cantităţii mari de precipitaţii căzute. 

Potrivit sursei citate, în localitatea Sâncrăieni, din cauza vântului puternic, au căzut fire electrice pe acoperişul unei case, iar în Sântimbru Băi sunt, de asemenea, probleme din cauza vijeliei, aici acţionând serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă din localitate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel