Data actualizării:
Data publicării:

Vijelia a făcut prăpăd în Sălaj: Copaci căzuţi pe carosabil și pe mașini

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Pompierii au intervenit în județul Sălaj, în mai multe zone afectate de furtună.

Un copac a căzut pe carosabil şi altul pe o maşină, luni, la Zalău, ca urmare a unei furtuni. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sălaj a transmis, marţi, într-un comunicat de presă citat de Agerpres, faptul că pompierii au acţionat, luni, în municipiul Zalău pentru a degaja un copac căzut pe un autoturism, degajarea unui copac căzut pe carosabil, evacuarea apei din două subsoluri inundate şi din două garaje, precum şi degajarea unor elemente de construcţie instabile desprinse de pe acoperişul unui bloc.

Copac căzut pe carosabil

Totodată, s-a intervenit şi în localitatea Nuşfalău, pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil la ieşirea din localitate spre Plopiş şi localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată, propagat în urma vântului puternic. Pentru gestionarea efectelor generate de fenomenele meteorologice avertizate, la nivelul inspectoratului a fost activată Grupa Operativă, se mai arată în comunicatul menţionat. 

Citește și - Furtună puternică cu grindină de dimensiuni mari în județul Alba: Zeci de mașini blocate din cauza copacilor căzuți

O furtună puternică a făcut prăpăd, luni, și în județul Alba, în localitatea Şugag, între Cabana Oaşa şi Obârşia Lotrului. Pompierii din  Sebeș au intervenit. ”Secţia de pompieri Sebeş intervine pentru asigurarea măsurilor specifice pe raza localităţii Şugag între Cabana Oaşa şi Obârşia Lotrului, ca urmare a fenomenelor meteorologice", anunţă ISU Alba.

"Din informaţiile apelanţilor ar fi vorba despre aproximativ 50 de autoturisme blocate pe DN 67C, din cauza arborilor căzuţi pe carosabil. Din fericire, nu sunt înregistrate victime sau persoane cu afecţiuni medicale", precizează sursa citată, conform Agerpres. Mai multe autospeciale de intervenţie sunt în zonă. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel