Viitură puternică în județul Galați. Inundații în 19 localități din țară, în ultimele 24 de ore
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Vremea continuă să facă pagube în mai multe localități din țară. În această dimineață o viitură s-a produs în județul Galați. 

O viitură puternică s-a produs în această dimineață în județul Galați, relatează România TV. Drumul Județean 242, între Galați și Umbrărești a fost blocat din cauza apelor care s-au revărsat. 

Polițiștii au făcut un filtru de poliție pentru a nu-i lăsa pe șoferi să trecă prin apă cu mașini mici. 

Autoritățile intervin la fața locului pentru limitarea efectelor negative. 

Ploile abundente au afectat mai ales partea de nord a județului Galați. 

19 localități au fost afectate de vremea severă 

În ultimele 24 de ore, în contextul fenomenelor hidrometeorologice manifestate, s-au înregistrat efecte în 19 localități din 4 județe (BR, GL, IS și VS), unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 12 case, 43 curți și 11 beciuri, conform IGSU. 

De asemenea, salvatorii au acționat pentru degajarea a 37 copaci și 3 stâlpi căzuți pe carosabil, fiind afectate  16 autoturisme, 14 case și 1 acoperiș al unui bloc de locuințe.

Trafic rutier blocat 

Traficul rutier a fost temporar blocat pe 2 drumuri naționale (DN 24/GL și DN 24D/VS) din cauza copacilor rupți și a apei acumulate pe carosabil.

Cele mai multe efecte au fost înregistrate în municipiul Bârlad, județul Vaslui, acolo unde precipitațiile abundente au produs inundații, iar pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din peste 30 de gospodării. 

Important de menționat este că în urma manifestării codurilor de vreme rea, nu au fost înregistrate pierderi de vieți omenești.

La această oră 

La această oră mai sunt intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice în județul Vaslui.

Concomitent cu gestionarea fenomenelor de vreme rea, salvatorii au acționat pentru stingerea a 134 de incendii, 101 dintre acestea au fost arderi necontrolate la miriști, vegetație uscată și gunoi, fiind afectate aproximativ 555 ha suprafețe de teren. Pompierii au intervenit și în alte 260 intervenții, în sprijinul comunităților

Totodată, în cursul ultimelor 24 de ore, peste 1.200 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD. Cele mai multe astfel de cazuri au fost gestionate în zona București–Ilfov (288), urmată de județele Constanța (69), Mureș (55), Timiș (52) și Sibiu (50).

Mesaje RO-ALERT trimise de autorități

De asemenea, au fost transmise 26 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 7 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județul Argeș (2), Brașov (2), Harghita (2) și Mureș (1); 19 mesaje privind fenomenele meteorologice în județele: Bacău (6), Galați (2), Ialomița (2), Iași (3), Neamț (2), Tulcea (1), Vaslui (3).

Pompierii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns. 

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei https://fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel