Viitorul președinte. Chirieac aruncă bomba la început de an: Este soluția cea mai comodă, cea mai simplă și cea mai bună pentru România!
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Ar fi de bun augur o alianță PSD-PNL la alegerile prezidențiale?

Atât social-democrații cât și liberalii încearcă să găsească cea mai potrivită strategie astfel încât să obțină un scor mai bun la alegerile din acest an. S-a discutat foarte multe și despre posibilitatea unei alianțe PNL-PSD, un tandem pentru prezidențiale și funcția de premier, însă există multe interese în ambele formațiuni, lideri importanți din ambele tabere spunând că nu pot accepta o astfel de alianță. Și asta pentru că atât PSD cât și PNL trebuie să aibă un candidat propriu la alegerile prezidențiale.

Analistul politic Bogdan Chirieac a avut o intervenție prin telefon la România TV unde și-a expus părerea despre ce se pregătește la ora actuală pe scena politică dar și un comentariu vis-a-vis de scenariul alianței PNL-PSD.

"Este soluția cea mai comodă, cea mai simplă și cea mai bună pentru România ca PSD și PNL să candideze împreună la alegerile parlamentare și prezidențiale. Asta ar garanta stabilitate, siguranță, predictibilitate - foarte important - că ați văzut lovitura înspăimântătoare dată mediului privat de dl. Boloș anul trecut care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie anul acesta... N-am mai avea astfel de lucruri după trecerea anului electoral!

Există, însă, o condiție! Am văzut că sugerați că în cazul în care candidatul la prezidențiale al celor două partide ar fi Nicolae Ciucă, PSD ar rămâne cu primul-ministru, cu domnul Ciolacu... Da, e o soluție. În același timp mă îndoiesc, cel puțin acum pe 4 ianuarie, că PSD va accepta să nu aibă președinte după 20 de ani. Deci dacă cele două partide politice ar accepta ca Marcel Ciolacu să fie candidatul la prezidențiale și Nicolae Ciucă să fie primul ministru, cu siguranță s-ar cimenta imediat această alianță" a explicat Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel