Data publicării:

Viitorul în Educație și Inginerie, conferinţă la UPB, sâmbătă, 14 decembrie

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Stiri
WhatsApp

Fiind cea mai veche și prestigioasă școală de ingineri din România, Universitatea POLITEHNICA din București reprezintă un pilon important al comunității academice naționale și internaționale, menținând de-a lungul celor 200 ani de existență cele mai ridicate standarde morale, educaționale, științifice și culturale.

Prezentă an de an în clasamentele academice internaționale, universitatea noastră este recunoscută ca cea mai importantă școală de ingineri din țară, dar și ca centru de cercetare cu proiecte care se extind dincolo de nivelul regional. Unul dintre obiectivele majore asumate de către Universitatea POLITEHNICA din București este acela de a îmbunătăți și încuraja accesul elevilor la programele de învățământ superior, cu precădere în domeniile inginerești și științifice.

În acest sens,în data de 14 decembrie, în intervalulorar 12:00 – 17:00, Universitatea POLITEHNICA din București organizează Conferința Viitorul în Educație și Inginerie, eveniment destinat atât elevilor și cadrelor didactice din unitățile de învățământ liceal din toată țara, cât și studenților UPB.

Evenimentul este împărţit în două sesiuni

Fiind împărțită în două sesiuni - Educația în viitor: UPB în următorii 200 de ani și Educația și piața forței de muncă 2020 – 2040 - Conferința Viitorul în Educație și Tehnologie va aduce în atenția publicului subiecte precum: impactul avansului tehnologic asupra locurilor de muncă, meseriile viitorului, meserii ce vor apărea, meserii ce vor dispărea, cum se pregătesc companiile pentru revoluția tehnologică, cum ar trebui să se adapteze sistemul de învățământ pentru aceste schimbări, cum dezvoltăm abilitățile digitale, ce îi sfătuim pe actualii elevi pentru a se pregăti pentru meseriile viitorului, ce îi sfătuim pe profesori pentru a pregăti eficient elevii pentru meseriile viitorului, Internet of Things, Smart City, Internet of Bodies, inteligența artificială și impactul acestora asupra viitorului, domenii care se vor dezvolta (medicină, transporturi, energie, biotehnologii etc.), perspectivele pieței muncii și alte subiecte de interes pentru generația tânără.

Cine participă


La Conferința Viitorul în Educație și Inginerie vor participa atât reprezentanți din conducerea UniversitățiiPOLITEHNICA din București - Rector Mihnea COSTOIU, Președinte Senat UPB Prof. Dr.Ecaterina ANDRONESCU, Director General Adjunct Gabriel PETREA), cât și absolvenți UPB și reprezentanți ai marilor companii din domeniile științei și ingineriei (Ștefan VUZA - Președinte al Consiliului de Administrație - CHIMCOMPLEX S.A.,Petru RUȘEȚ - Country Divisions Lead Energy Management - SIEMENS ROMANIA,  Radu MAVRODIN - Vicepreședinte Resurse Umane - OMV PETROM, Dana OPRIȘAN - HR Director - Group Renault România,  Ion MOLDOVEANU - VP Lead Technology Manager - Deutche Bank Global Technology, Cătălin BULIGA - Chief Technology Officer - Vodafone,  Violeta LUCA - Director General - Microsoft România și  Florentina IONIȚĂ RADU – Comandant - Spitalul Militar Central).

 

Conferința Viitorul în Educație și Inginerie va avea loc în data de 14 decembrie în Noua AULĂ UPB, aflată în Splaiul Independenței nr. 313, Sector 6, București,înintervalul orar 12:00 – 17:00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel