Urmărește emisiunea live
Viitor şi inovaţie prin nanotehnologie la cel mai important forum european din domeniu, la Bucureşti
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă
Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie -IMT Bucureşti - organizează cea de-a noua ediţie a conferinţei europene EuroNanoForum 2019 (Nanotehnologia şi progresul materialelor avansate în perspectiva programului Orizont2020 şi dincolo de el), care se va desfăşura în perioada 12 - 14 iunie 2019, la Palatul Parlamentului.

Acest eveniment, asociat Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, reprezintă cel mai important forum european în domeniu, care reuneşte cercetători de top de la centre internaţionale de elită, experţi din industrie şi factori de decizie politică. Forumul este co-finanţat de către Comisia Europeană şi Ministerul Cercetării şi Inovării, România.

La EuroNanoForum 2019 sunt aşteptaţi peste 500 de participanţi din întreaga lume. Evenimentul va oferi oportunităţi de discuţii cu privire la provocările intersectoriale şi se va concentra atât pe aplicarea industrială a rezultatelor cercetărilor de ultimă oră din domeniul Nanotehnologiei şi Materialelor Avansate din cadrul programului Orizont 2020, cât şi pe viitoarele priorităţi strategice de cercetare în aceste domenii.

EuroNanoForum 2019 se desfăşoară pe parcursul a trei zile, dintre care primele două sunt dedicate sesiunilor de conferinţe, iar a treia zi este dedicată sesiunilor de workshop şi evenimentelor de brokeraj. Evenimentul le va permite participanţilor conectarea la viitor şi la inovaţie, prin subiectele de discuţie pe care le aduce în prim-plan, precum Nanotehnologii şi materiale avansate pentru o societate neutră din punct de vedere al carbonului până în 2050, Materiale avansate şi nanotehnologii pentru valorificarea energiei solare, Nanomedicina, Tehnologii cuantice pentru consolidarea securităţii cibernetice europene, Nano Biomateriale.

Vezi și: Eurovision 2019: Primii zece finalişti. Când concurează reprezentanta României

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel