Viitoarea amenințare URIAȘĂ pentru umanitate. Câștigător al premiului Nobel 2021, alarmă pentru guverne
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Viitoarea amenințare URIAȘĂ pentru umanitate. Câștigător al premiului Nobel 2021, alarmă pentru guverne / Foto: Pixabay
Viitoarea amenințare URIAȘĂ pentru umanitate. Câștigător al premiului Nobel 2021, alarmă pentru guverne / Foto: Pixabay
Unul dintre câștigătorii premiului Nobel 2021 vine cu un avertisment dur pentru guverne.

Schimbările climatice reprezintă o ameninţare imensă pentru umanitate şi este foarte important ca guvernele să ia măsuri cât mai curând posibil, a afirmat marţi unul dintre câştigătorii Premiului Nobel pentru fizică pe anul 2021, italianul Giorgio Parisi, relatează Agerpres, citând Reuters.

Sunt foarte încântat să am acest Nobel pentru că este o recunoaştere a întregului domeniu în care lucrez, a adăugat Parisi.

Cercetătorii Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann şi Giorgio Parisi au fost recompensaţi marţi cu premiul Nobel pentru fizică pe anul 2021 pentru "contribuţii extraordinare aduse înţelegerii sistemelor fizice complexe", precum schimbarea climei.

Giorgio Parisi va primi jumătate din acest premiu, pentru "descoperirea interacţiunii dintre dereglări şi fluctuaţii din sistemele fizice, de la scară atomică la scară planetară", iar Syukuro Manabe şi Klaus Hasselmann vor împărţi cealaltă jumătate a premiului, fiind recompensaţi pentru "modelul fizic al climei Pământului, cuantificând variabilele şi prezicând în mod fiabil încălzirea globală", potrivit comunicatului oficial publicat de Comitetul Nobel. 

Urmează o criză alimentară. Prețurile vor EXPLODA. Coșea: ”Ideea” apărută în presa franceză

Analistul economic Mircea Coșea, care a vorbit despre actuala criză, scoasă la iveală de SARS-CoV-2, a punctat, în interviul acordat DCNews și DCNewsTV, că vom asista la o altă criză pe planul producției agricole. 

”Producția agricolă va declanșa o criză alimentară importantă, peste 5-10 ani, care se va vedea nu prin producție, ci prin prețuri, care vor crește foarte mult, lucru care deja se vede în anumite zone și-n anumite perioade. În 2020-2021, prețurile agricole au crescut în permanență, prețurile agro-alimentare, incluzând aici și produsele din carne.” a spus profesorul Mircea Coșea, pentru DCNews. 

Printre cauzele care au dus la creșterea acestor prețuri stau efectele meteorologice (precum seceta), dar și ”goana după producții foarte mari și foarte accesibile”, generată de consumerismul ridicat, care a dus la scăderea foarte importantă a prețurilor de achiziție. ”Măslinul, cafeaua, floarea soarelui și vinul sunt deja în criză pe plan mondial” a punctat Mircea Coșea. 

Care este ”ideea” apărută în presa franceză despre care a vorbit Mircea Coșea, află AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel