Vidraru, în topul listei: proiect de 900 de milioane de lei. Radu-Ioan Constantin (Hidroelectrica) anunță alte două mari proiecte pentru România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
DC Media Group a organizat a 11-a ediție a Energy Forum, unde Radu-Ioan Constantin, Membru al Directoratului și Director Administrativ Hidroelectrica, a vorbit despre deschiderea companiei către investitori.

DC Media Group a organizat, în data de 26 Martie 2024, a XI-a ediție a Energy Forum: "Tranziția către o Românie verde, provocările momentului". Energy Forum, eveniment ajuns la a 11-a ediție.

Radu-Ioan Constantin, Membru al Directoratului și Director Administrativ Hidroelectrica, a vorbit în cadrul evenimentului. 

"Hidroelectrica se află într-o nouă etapă a vieții companiei"

"Hidroelectrica se află într-o nouă etapă a vieții companiei. Suntem listați astfel încât deschiderea față de investitori și generarea de profit pentru acționari să fie unul dintre principalele noastre obiective. Cu siguranță România se află într-un moment foarte important al evoluției pe planul energetic. Mi-aș permite să spun că energia generează energie. Este un aforism foarte punctual în momentul acesta. România este prinsă între constrângerile din zona de vest, care ne impun această tranziție spre energia verde, cât și de situația geopolitică dificilă existentă la est. Astfel, bineînțeles, toate programele ministerului și tot ceea ce se dorește să se facă în acest moment în România, alături de euforia de pe piața de energie, sunt binevenite pentru a putea depăși această situație în care România este prinsă între est și vest. Hidroelectrica este un pilon al sistemului energetic național, un rol pe care îl asumăm cu foarte mare mândrie, mai ales în această etapă de dezvoltare a companiei", a spus Radu-Ioan Constantin.

Ofertă de furnizare competitivă pentru consumatori

"Bineînțeles, proiectele și programele noastre de investiție sunt foarte diversificate și cuprind o arie largă de potențiale dezvoltări. Sunt proiecte exacte ale companiei pe care noi ni le dorim, cel puțin planul de management pentru următorii patru ani. Aș putea menționa aici că avem cu siguranță proiecte de retehnologizare a companiei, Vidraru fiind în topul listei cu deschiderea ofertelor pe care sperăm să le avem pe 8 aprilie. Acolo este vorba de un proiect cu o sumă alocată în jur de 900 de milioane de lei. De asemenea, avem Râul Mare Retezat, alt proiect important al Hidroelectrica, o sumă de peste 679 de milioane de lei. Bineînțeles, avem punctual, conform vizitelor domnului ministru la Pașcani, un alt proiect deosebit de important pentru Hidroelectrica. Hidroelectrica își asumă și un rol foarte important în piața de energie, având în continuare o ofertă de furnizare competitivă adresată consumatorilor casnici din România. (...) Odată cu listarea avem un calendar foarte exact cu datele pe care le transmitem public. Suntem într-o zonă de mare acuratețe asupra datelor pe care le transmitem către investitori. Joi, de exemplu, pe 28 martie, se vor prezenta rezultatele financiare pentru investitori, rezultatele aferente anului anterior. Suntem într-o zonă foarte dinamică cu absolut toate planurile pe care noi dorim să le dezvoltăm în cadrul companiei", a declarat Radu-Ioan Constantin, Membru al Directoratului și Director Administrativ Hidroelectrica.

VEZI TOATĂ CONFERINȚA AICI:

                                             

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel