Video viral din Militari care arată de ce Nicușor Dan ar trebui să continue de urgență Podul Ciurel pe care l-a blocat / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Să stai în anumite zone din Militari (Sectorul 6) poate fi o provocare.

Dar coșmarul s-ar termina dacă ar vrea Nicușor Dan. Imaginile din clipul viral de pe Tik Tok au fost surprinse pe Iuliu Maniu. Dacă Podul Ciurel ar continua, o mare din problemele traficului din zonă s-ar rezolva. Doar că Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, a blocat proiectul de la Podul Ciurel.

Iată imaginile:

@ultimul_tip Frumos la Bucuresti????#thenight#foryoupage#fy#untrecatorprintimp#viraltiktok##distractie#povestiadevarate#foryou#noroc#tiktokromania ♬ sunet original - Vlad

Este un proiect vital pentru București, dar care a fost abandonat de patru ani

Pasajul Ciurel era proiectat pentru a duce traficul dinspre centrul Capitalei către Autostrada București – Pitești, fără a mai traversa cartierul Militari. Acum, el doar trece peste șoseaua Virtuții și se oprește într-un mal de pământ. Nu duce niciunde. Ar fi o gură de oxigen pentru bucureșteni, în special pentru locuitorii Sectorului 6 sau locuitorii din Chiajna.

De Podul Ciurel este responsabil Nicușor Dan, iar de-a lungul vremii, s-a opus ca acest pod să continue. De ce se întâmplă acest lucru în contextul în care primarul dă puzderie de exproprieri peste tot, dar mai puțin în acea zonă?

Zilele trecute, am încercat să aflăm ce spune Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Continuarea Podului Ciurel era singura alternativă pentru a reduce aglomerația în întreg sectorul și un sfert din oraș. De ce Nicușor Dan se opune total unui proiect care va debloca aglomerația din Sectorul 6? Primarul General nu susține continuarea lucrărilor. S-a opus permanent și a blocat ani întregi construcția pasajului, pe vremea când era „salva Bucureștiul”.

L-am întrebat pe Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, de ce crede că Nicușor Dan blochează continuarea acestui proiect vital pentru bucureșteni.

„Întrebați-l pe Nicușor Dan. Ar fi două variante privind acest pod: Ori nu mai continuă podul și anulează PUZ-ul... pentru că Primăria Sectorul 6 are acolo proiecte de investiții și nu le poate face pentru că avem interdicții de construire. Adică nu putem face lucrări de apă, canal, gaze și țeavă stradală. Și, din cauza acelui PUZ pentru acel pod, avem interdicție de construire.

A doua variantă ar fi... dacă anulează PUZ-ul... să continue exproprierile și să continue proiectul. Asta înseamnă că trebuie să le bugeteze, să le pună în bugetul din 2024. Trebuie să comunice ce are de gând pe viitor”, a zis Ciprian Ciucu contactat de DC News.

Întrebat de ce crede că Nicușor Dan nu continuă exproprierile astfel încât Podul Ciurel să aibă o utilitate reală, edilul Sectorului 6 ne-a zis:

„Nu știu, întrebați-l pe dânsul. Mie Nicușor Dan îmi spune că acest pod aduce trafic în București, îmi spune că nu este util acel pod. Întrebați-l pe dânsul pentru că eu nu pot să-i pun vorbe în gură”. 

Un lucru este cert: Criza traficului din Sectorul 6 ar putea fi rezolvată dacă Podul Ciurel ar continua. Nicușor Dan ar trebui să găsească soluții astfel încât podul să continue.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel