Video - Un călugăr îi învață pe recruții ruși cum să încarce o pușcă și ce rugăciune să spună atunci când fac asta
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Video - Un călugăr îi învață pe recruții ruși  cum să încarce o pușcă și ce rugăciune să spună atunci când fac asta / Foto: Captură video Twitter
Video - Un călugăr îi învață pe recruții ruși cum să încarce o pușcă și ce rugăciune să spună atunci când fac asta / Foto: Captură video Twitter
Vezi în articol cum îi învață un călugăr pe recruții ruși să încarce o pușcă.

Un călugăr rus ortodox s-a filmat în timp ce încărca o pușcă Kalașnikov pentru a-i învăța pe soldații ruși cum trebuie să se roage atunci când fac asta.

"Ceea ce vedem acum este în principal un război spiritual. Antihristul avansează împotriva sfântului popor rus, al ortodoxismului", afirmă călugărul în cauză.

"Aș vrea să vă învăț cum să încărcați corect muniția. Pentru ca un glonț să intre în țintă, să distrugă inamicul, nu în nimic sau în aer, asta ne învață Sfinții Părinți: când luați glonțul spuneți următoarele cuvinte: Sfântă Maică a lui Dumnezeu salvează-ne. Sfinte Părinte Nicolae roagă-te la Dumnezeu pentru noi. Sfântă Maică a lui Dumnezeu salvează-ne. Sfinte Părinte Nicolae roagă-te la Dumnezeu pentru noi", repetă călugărul în timp ce încarcă gloanțele unul câte unul, potrivit videoclipului postat pe Twitter.

La finalul videoclipului, călugărul rus spune: "Sfinte Țarule Nicolae al II-lea roagă-te la Dumnezeu pentru noi".

Biserica Ortodoxă din Ucraina mută Crăciunul. Nu mai vor să sărbătorească odată cu rușii

Timp de secole, ucrainenii au sărbătorit Crăciunul pe 7 ianuarie, data la care s-a născut Iisus conform calendarului Iulian, scrie The Guardian. Însă, după invazia lui Vladimir Putin din februarie, biserica ortodoxă din Ucraina permite pentru prima dată congregațiilor sale să sărbătorească Crăciunul pe 25 decembrie, într-o îndepărtare de Rusia și o apropiere vizibilă spre vest.

Problema datei la care se sărbătorește Crăciunul a fost un subiect de dezbatere mult timp în Ucraina. În mod tradițional, Biserica sărbătorește Crăciunul pe 7 ianuarie, în același timp cu Patriarhia Moscovei, care a binecuvântat războiul lui Putin. Patriarhul Kirill, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, este un susținător proeminent al lui Putin și a spus că soldații ruși care vor fi uciși vor fi curățați de toate păcatele lor.

Din 2017 ziua de 25 decembrie este sărbătoare legală în Ucraina

În 2017, 25 decembrie a devenit sărbătoare legală în Ucraina. Biserica Ortodoxă a țării a permis anterior rostirea rugăciunilor la această dată. La o ședință a sinodului său din octombrie și în urma solicitărilor, Mitropolia de la Kiev a anunțat că parohiile ar putea ține o slujbă religioasă completă pe 25, dacă doresc. Decizia vizează aproximativ 7.000 de biserici din toată țara.

Într-un interviu, purtătorul de cuvânt al bisericii, arhiepiscopul Yevstratiy Zoria, a declarat că vor fi colectate date pentru a vedea câți credincioși au participat la slujba de pe 25, care anul acesta cade duminică.

"Nu vrem să forțăm pe nimeni. Înțelegem că asta nu rezolvă nimic. Eu personal voi decide ce să fac după ce vorbesc cu enoriașii mei. Este mai bine să promovăm acest proces încet și cu succes, a spus el. 

"Înainte de invazia pe scară largă a Rusiei, o treime dintre enoriași doreau să se mute la Crăciunul de Vest", a spus el. Arhiepiscopul a recunoscut că sprijinul a fost acum mai mare.

Din 2019, 1.600 de parohii s-au alăturat bisericii ortodoxe din Ucraina din biserica ortodoxă ucraineană, care până de curând era loială patriarhatului Moscovei. Acum s-a distanțat de Patriarhul Kirill, aproximativ jumătate dintre eparhii nu-l mai menționează în rugăciuni. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel