VIDEO: Triunghiul Mănăstirilor din județul Tulcea, traseu unic pentru vizitatorii Deltei Dunării
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: DC NEWS
Foto: DC NEWS
Triunghiul Mănăstirilor din județul Tulcea este traseu unic pentru turiștii ce vizitează Delta Dunării. 

Triunghiul mănăstirilor din județul Tulcea face referire la trei lăcașe de cult așezate geografic astfel. Este vorba despre Mănăstirea Saon, Mănăstirea Celic-Dere și Mănăstirea Cocoș.

Fiecare are propria istorie, povestită de măicuțe, la fața locului, pentru DC News: de la caracteristici unice ale bisericilor lor până la icoane care au făcut minuni. În reportaj, lăcașele de cult au fost filmate cuprinzător din dronă, la o calitate extraordinară.

Drumurile care fac legătura între ele au fost reabilitate de Consiliul Județean Tulcea, iar acestea se află aproape de municipiul Tulcea.

Reportajul video poate fi urmărit astăzi, de la ora 18:00, pe toate canalele DC Media Group

Președintele CJ, Horia Teodorescu, mesaj despre triunghiul mănăstirilor

„Am spus de multe ori că oferta turistică a județului Tulcea nu se rezumă doar la Delta Dunării, deși este destinația cea mai căutată de către turiștii care ne calcă pragul. Delta Dunării poate face și turism cultural, suntem aici într-o zonă cu turism ecumenic. În zona din jurul Niculițelului avem trei mănăstiri importante.

Aceste trei mănăstiri se află la 20 de minute de Tulcea, este o zonă împădurită. Mănăstirea Saon este pe malul lacului Saon, este de o frumusețe extraordinară”, a transmis președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel