VIDEO - Trei zugravi cântă piesa "Constantine, Constantine" la... trusa de scule
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Pe reţelele sociale circulă de câteva zile un clip video cu mai mulţi zugravi care cântă piesa "Constantine, Constantine" folosindu-se de găleţi, un levier, dar şi o trusă de sculă pe post de acordeon. 

În video se vede cum, pe lângă trusa de scule folosită pe post de acordeon, bărbaţii folosesc mai multe găleţi de vopsea pe post de tobe, dar şi un levier pe post de microfon. 

Melodia a fost cântată, de-a lungul anilor, în mai multe stiluri, de la cel lăutăresc până la rock and roll. În 2016, Feli şi TM Groove au făcut un cover al piesei care a devenit rapid viral şi ascultat chiar prin cluburi. 

Deși induce impresia falsă a unei muzici oltenești (deh, păguboasa teorie a „vetrelor folclorice”), popularul șlagăr de astăzi „Constantine, Constantine”, cântat, cândva drept „Brâncovene Constantine”, înseamnă, de fapt, o creație muzicală a lui Dimitrie Cantemir, dedicată tatălui său, voievodul Constantin Cantemir. Chestia asta o descoperea Nicolae Iorga, pornind de la un studiu al polonezului Wendkiewcz, care, pe baza lucrării „Viața lui Constantin Cantemir”, susține că, în cântecul acest – varianta inițială, „se prezintă un mare rege polon, Ioan Sobieski, stând la o masă de acestea și, după ce băuse puțintel mai mult, cum n-avea la îndemână cântăreți, cântând, el, care știa românește, scrie dragusanul.ro:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel