Vezi si: Ultimele stiri
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 20 ian, 12:48
VIDEO - Taximetrist din Galaţi, amendat după ce a aruncat gunoiul pe trotuar
Un şofer de taxi din Galaţi a fost filmat în timp ce arunca mai multe pungi cu gunoi pe o stradă din oraş. Acesta a fost amendat pe baza imaginilor video. 

Potrivit imaginilor surprinse de o cameră amplasată pe o stradă importantă din orașul Galați, bărbatul aflat la volanul unui taxi oprește mașina lângă un bloc și aruncă pe geam patru pungi de gunoi. Acestea cad pe trotuar în timp ce șoferul pleacă de la fața locului.

Incidentul s-a produs noaptea și, inițial, șoferul nu a recunoscut că el a aruncat pungile de gunoi.

„În cadrul verificărilor efectuate în vederea soluționării unei sesizări, polițiștii locali din cadrul Serviciului de Protecție a Mediului au constatat că numitul N.I. a aruncat dintr-un autoturism, pe trotuarul aferent unui bloc de pe strada Stadionului, patru pungi din plastic ce conțineau deșeuri menajere, dăunând astfel curățeniei din zonă. Persoana în cauză a fost identificată și chiar dacă inițial a negat fapta, în fața dovezilor filmate a recunoscut și a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 500 lei", a anunțat Biroul de Presă al Poliției Locale Galați.

Mai multe astfel de cazuri

 

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Protecţie a Mediului Galați spun că nu este vorba despre un incident izolat.
În ultimele luni, zeci de gălățeni au primit amenzi după ce au fost prinși în flagrant aruncând gunoi pe domeniul public. Alții au fost identificați cu ajutorul hârtiilor din pungile de gunoi și au fost notificați prin poștă despre amenda primită.

„Anul trecut, polițiștii locali au aplicat peste o sută de sancțiuni pentru depozitarea gunoiului pe domeniul public. Avem foarte multe sesizări, de multe ori polițiștii se autosesizează în urma imaginilor care apar pe rețelele de socializare. Ca să-i prindă, polițiștii locali folosesc mănuși de unică folosință și caută în gunoi. Aceste cazuri au prioritate în 2020. Amenzile sunt între 200 de lei și 1.000 de lei", a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Galați, Aurelia Bogatu Matei.

 


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
WOWBiz.ro
WOWBiz.ro
StirileKanalD.ro
StirileKanalD.ro
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro