VIDEO Rusia își etalează armele nucleare la televiziunea de stat
Data publicării:
Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Un prezentator de televiziune rus a etalat armele nucleare ale țării în timpul unui segment la televiziunea de stat, în timp ce Rusia desfășoară exerciții cu arme nucleare tactice aproape de granița cu Ucraina.

Dmitry Kiselyov, un prezentator la televiziunea de stat Rusia-1 și propagandist al Kremlinului, a arătat imagini cu forțele ruse desfășurând armele în segmentul său Vesti Nedeli.

Aceasta vine după ce președintele rus Vladimir Putin a ordonat luna aceasta desfășurarea exercițiilor militare ca răspuns la ceea ce Kremlinul a descris drept declarații și amenințări provocatoare din partea Occidentului.

Ministerul rus al Apărării a declarat că exercițiile au ca scop "menținerea pregătirii personalului și echipamentelor unităților pentru utilizarea în luptă a armelor nucleare non-strategice" și asigurarea integrității teritoriale și suveranității naționale "ca răspuns la declarațiile provocatoare și amenințările unor oficiali occidentali împotriva Federației Ruse."

"În timpul exercițiului, va fi desfășurat un set de măsuri pentru a practica problemele de pregătire și utilizare a armelor nucleare non-strategice," a declarat ministerul apărării.

Rusia a emis această declarație după ce ministrul de externe al Regatului Unit, David Cameron, a sugerat să permită Ucrainei să folosească arme britanice pentru atacuri pe teritoriul rus, și după ce președintele francez Emmanuel Macron a sugerat trimiterea de trupe NATO în Ucraina.

În timpul programului său de televiziune de stat, Kiselyov a arătat videoclipuri publicate de ministerul apărării rus


Un clip a arătat forțele ruse cu un sistem de rachete balistice mobile cu rază scurtă de acțiune Iskander. Altul a arătat un bombardier cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 și un avion MiG-31 echipat cu o rachetă hipersonică Kinzhal.

Ministerul rus al Apărării a declarat pe 21 mai că prima etapă a exercițiilor a început, implicând "testarea practică a pregătirii și utilizării armelor nucleare non-strategice" în Districtul Militar de Sud.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a condamnat spusele lui Cameron ca fiind "periculoase," spunând că acestea sunt un exemplu de "escaladare verbală" care ar putea amenința securitatea europeană.

"Acestea sunt escaladări directe ale tensiunilor în jurul conflictului ucrainean, care ar putea reprezenta un pericol pentru securitatea europeană, pentru întreaga arhitectură de securitate a Europei," a spus Peskov. "Aceasta face parte dintr-o tendință periculoasă de escaladare a tensiunilor prin declarații oficiale și este cauza preocupării noastre."

Putin a spus în septembrie 2022 că Rusia ar fi pregătită să folosească arme nucleare pentru a-și apăra "integritatea teritorială," adăugând că "aceasta nu este o cacealma."

În timpul discursului său anual privind starea națiunii de la Moscova din 29 februarie, liderul rus a declarat că "forțele sale nucleare strategice sunt în stare de pregătire totală."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel