VIDEO: Protest pentru mărirea salariului minim, în fața Ministerului Muncii: „Toți muncim, muncim, muncim, și facturi greu mai plătim”
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
protest
protest
Câteva persoane au protestat împotriva salariilor mici din România, în fața Ministerului Muncii.

S-au scandat lozinci precum: „Fără sărăcie”, „Justiție socială” sau „Toți muncim, muncim, muncim, și facturi greu mai plătim”.

„Batem toba, ca să priceapă ministrul: Creșteți salariul minim la un nivel decent, nu cu praful de pe tobă!”, a fost mesajul protestatarilor care s-au manifestat marți dimineața în fara Minsterului Muncii, în Capitală. Membrii Declic îi cer ministrului Marius Budăi să crească salariul minim pentru anul 2023 la o valoare care să asigure un trai decent. „Doar așa, Ministerul Muncii va implementa corect directiva europeană pentru salarii minime decente în România”, transmit reprezentanții Declic.

VIDEO

„Din declarațiile ministrului Muncii înțelegem că vrea să mărească salariul minim pentru anul viitor cu 361 de lei. O mărire superficială, prin care salariul minim ar fi 50% din salariul mediu. Practic, fiecare angajat va primi în plus 12 lei pe zi, adică praful de pe tobă. O astfel de creștere nu acoperă nici măcar nevoile minime pentru un trai decent‘’, a declarat Anduța Karetsou, coordonatorul campaniei Declic.

Salariul minim valabil de la 1 ianuarie 2023 va fi negociat în perioada următoare, în Consiliul Tripartit, de către Ministerul Muncii, sindicate și patronate. Dacă nici acum nu se va corela salariul minim cu valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent, angajații pe salariul minim vor primi, din nou, doar praful de pe tobă și vor rămâne condamnați la sărăcie în muncă.

La finalul protestului, Comunitatea Declic a depus petiția semnată de peste 61 de mii de cetățeni care cer Guvernului salariul minim european, adică un salariu din care să se poată asigura un trai decent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel