Data publicării:

VIDEO - Momentul în care un FULGER lovește o camionetă. Șofer: "A fost ca o EXPLOZIE"

Autor: Doinița Manic | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
 Momentul în care un fulger lovește o camionetă. Șofer: "A fost ca o explozie" / Foto: Pixabay
Momentul în care un fulger lovește o camionetă. Șofer: "A fost ca o explozie" / Foto: Pixabay

Vezi în articol momentul în care un fulger lovește o camionetă, dar și mărturiile șoferului.

Momentul în care un fulger lovește în plin o camionetă a fost surprins de camera de bord a unei mașini. Bărbatul care se afla la volanul camionetei a povestit cum s-a întâmplat totul. El se îndrepta spre casă, de la serviciu, în momentul în care un fulger i-a lovit autoturismul.

“Am văzut mai mulți oameni care plecau de pe plajă și m-am gândit că aceștia sunt genul de oameni loviți de fulger pentru că pleacă prea târziu și am continuat să conduc. S-a dovedit că nu ei aveau să fie loviți de fulger, ci eu”, a spus Jack Foraker, citat de Wink News.

“S-a auzit ca un sunet de armă în spatele camionetei mele. A fost înfricoșător”, a punctat Foraker.

„Aproape că mi-am pus camioneta în terapie intensivă"

Bărbatul a spus că nu a fost rănit și că a putut să oprească mașina. În schimb, camioneta, care era destul de nouă, a fost grav avariată. Videoclipul arată bucăți din camion care zboară după fulger.

„Aproape că mi-am pus camioneta în terapie intensivă. Ștergătorul de parbriz s-a oprit, mi-a pierdut frâna electrică, mi-am pierdut servodirecția. Când am fost lovit pentru prima dată, a fost ca o explozie.”, a mai spus bărbatul despre incident.

„Nu trebuie să vă fie frică de rechini, nu trebuie să vă fie frică de zgârieturi. O să-ți fie frică de fulgere pentru că ucide oamenii aici.", a mai spus bărbatul. 

ISU, ghid de supraviețuire pe timp de FURTUNĂ

 

În timpul unei furtuni:

• Evitaţi: obiectele înalte, precum un copac înalt izolat în spaţiu deschis, câmpurile, plajele sau ambarcaţiunile pe apă, obiectele metalice (utilaje agricole, stâlpi, echipamente de fermă, motociclete, biciclete, etc.);

• Dacă nu aţi reuşit să vă adăpostiţi şi simţiţi că părul vi s-a electrizat, este un indiciu că există pericolul unui trăsnet. Aşezaţi-vă ghemuit, puneţi-vă mâinile pe urechi şi cap, lipiţi călcâiele;

•Evitați drumurile inundate (mers, șofat)! Un curent de apă adânc de doar 15 cm vă poate dezechilibra, iar unul de peste 30 cm poate lua un autoturism.

• Dacă vă aflaţi în pădure, căutaţi adăpost într-o zonă cu copaci mai puţin înalţi. Dacă sunteţi într-un spaţiu deschis, deplasaţi-vă spre o zonă joasă (o vale);

• Dacă sunteţi pe un lac, ajungeţi la mal de urgenţă şi adăpostiţi-vă imediat;

• Nu vă întindeți pe pământ;

•Faceți o țintă cât mai mic posibilă și reduceți contactul cu pământul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel