VIDEO - Momentul în care Florian Tudor, alias "Rechinul", este arestat în Mexic
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Florian Tudor reținut în Mexic / Foto: Captură video Youtube
Florian Tudor reținut în Mexic / Foto: Captură video Youtube
Florian Tudor, cunoscut sub porecla de Rechinul, a fost reținut în Mexic. 

Florian Tudor, alias "Rechinul", este considerat liderul unui grupări extrem de periculoase din Mexic. El a fost arestat în Quintana Roo, joi seara, de agenții Procuraturii Generale (FGR). Potrivit primelor rapoarte, omul de afaceri este reținut printr-un ordin în scopuri de extrădare. În imaginile video apărute în spațiul public se vede cum mai mulți oameni se află în ceea ce pare a fi mai mult o clădire de birouri. Acolo Florian Tudor este reținut de mai mulți bărbați. Aceștia nu poartă uniformă. În tot acest timp, alte persoane filmează cu telefonul momentul reținerii. Bărbatul strigă să i se dea drumul, în momentul în care este încătușat. 

Florian Tudor, acuzat de crimă organizată, extorcare şi tentativă de omucidere

Procuratura generală a Mexicului a precizat într-un comunicat că un bărbat, numit doar Florian T, a fost arestat în Ciudad de Mexico, în conformitate cu o cerere de arestare şi extrădare din partea guvernului român, transmite Agerpres.

Comunicatul precizează că bărbatul este căutat pentru crimă organizată, extorcare şi tentativă de omucidere în formă agravată. Conform sursei citate, un agent federal a încercat să împiedice arestarea, în timp ce avocatul suspectului i-a atacat pe agenţii poliţiei ministeriale federale; ambii au fost reţinuţi, urmând să fie puşi la dispoziţia ministerului public federal.

Cum ar fi acționat

Potrivit presei locale, suspectul este Florian Tudor, cunoscut şi sub numele de Rechinul (El tiburon), despre care se crede că este liderul unui grup infracţional responsabil de instalarea de bancomate în destinaţii turistice mexicane şi folosirea unui software specializat în scopul clonării cardurilor de credit. După clonarea cardurilor, membrii grupării călătoreau în toată lumea pentru a retrage bani de pe cardurile copiate, acoperindu-și astfel urmele. Gruparea lucra în special cu cash, așa că tranzacțiile se făceau personal.

În cazurile în care  nu se puteau căra banii peste ocean, transferurile se efectuau prin servicii electronice precum Western Union. Acestea erau însă plafonate la cel mult 3.000 de euro pentru a nu declanșa alerte de spălare de bani. Un tribunal din România a emis un mandat de arestare pe numele său în luna martie, aminteşte dpa.

VEZI ȘI: Florian Tudor, alias "Rechinul", arestat în Mexic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel