VIDEO / Imagini de pe șantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Ce se întâmplă acolo: "Situație îngrijorătoare"
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 27 oct 2020, 11:03
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Asociația Pro Infrastrctură a tras un semnal de alarmă, prezentând mai multe imagini de pe șantirul Autostrăzii A3 Transilvania.

"Situație extrem de îngrijorătoare pe șantierul Autostrăzii A3 Transilvania între Chețani și C.Turzii: constructorul Straco este cvasi-inexistent, iar subcontractorii neplătiți au plecat sau sunt pe cale să o facă! Vedeți filmarea aeriană cu jumătatea de lot pe care se lucrează între Hădăreni și Chețani: https://youtu.be/zJm4zQ4uxNo. După deschiderea nodului rutier de la Chețani, cei de la Straco au dispărut aproape în totalitate din șantier, iar subcontractorul pe partea de structuri Baxcom nu a fost plătit pentru lucrările executate și a părăsit lucrarea.

În prezent doar subcontractorul pe partea de terasamente (Marcotim) mai este mobilizat, însă în lipsa plăților și a aprovizionării cu materiale din partea Straco, în scurt timp va intra în incapacitate de a asigura consumabilele în șantier și de a plăti salarii sau taxe.

Solicitare către CNAIR

Deși vremea este încă prielnică pentru protejarea cu asfalt, rigole sau casiuri a celor 4-5 km de terasamente finalizate de Marcotim, în lipsa unei minime implicări din partea Antreprenorului aceste terasamente vor suferi degradări peste iarnă. Solicităm CNAIR de urgență să mobilizeze Antreprenorul acestei lucrări și să introducă posibilitatea plății directe a subcontractorilor care duc greul șantierului. În caz contrar, în câteva săptămâni vom avea un șantier complet părăsit și companii autohtone în pragul falimentului", a transmis Asociația Pro Infrastrctură pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?