VIDEO - Doi copii, surprinși în timp ce călătoreau prin Slatina agățați de spatele unui autocar
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Doi copii, surprinși în timp ce călătoreau prin Slatina agățați de spatele unui autocar / Foto: Captură video Youtube Ionuț Jifcu
Doi copii, surprinși în timp ce călătoreau prin Slatina agățați de spatele unui autocar / Foto: Captură video Youtube Ionuț Jifcu
Doi copii au fost filmați în timp ce călătoreau prin Slatina agățați de spatele unui autocar.

Scene șocante au fost surprinse în Slatina. Doi copii au fost filmați în timp ce călătoreau prin oraș agățați de spetele unui autocar. Gestul necugetat i-ar fi putut costa scump pentru că și-au pus viața în pericol. 

„După îmbrăcămintea celor doi copii, evenimentul pare să se fi petrecut undeva în primăvară-vară. Este ceva foarte periculos, iar copiii nu-şi dau seama de riscul la care s-au supus. În primul rând, capota putea să se închidă, iar în al doilea rând puteau să cadă şi să fie loviţi de o maşină din spate”, a declarat directorul Loctrans Slatina, Adrian Pop, potrivit Realitateadeolt.ro.

Şofer tras pe dreapta, cu copiii în portbagaj. Titi Aur: Nu conştientizăm pericolul. Risc total asumat

În luna august, Poliţia Română a publicat pe pagina de Facebook o fotografie cu un bărbat care îşi transporta cei trei copii minori în portbagajul maşinii. Titi Aur, expert în conducere defensivă, a explicat în exclusivitate pentru DC NEWS care sunt pericolele la care sunt expuşi copiii în astfel de situaţii, dar şi cine este vinovat de rănirea acestora în cazul unui incident în trafic. 

"Problema asta e una foarte delicată. Trăind în neştiinţa asta generală de cum să ne comportăm când suntem la volan, având impresia că nu ni se poate întâmpla nimic, ajungem şi la aceste extreme, în care ne jucăm cu viaţa celor din jurul nostru şi de cele mai multe ori cu viaţa copiilor noştri. Tocmai pentru că nu conştientizăm pericolul la care ne expunem. Ştim din toate testele că o persoană care este în maşină dacă are centura scapă cu vătămări mai mici în cazul unui impact. Ştim că, pentru copii, până ajung la 12-13 ani şi înălţimea de 140 cm, mult mai sigur este să fie în scăunelul de copii. Până la 3 ani să meargă cu spatele către faţă, abia apoi cu faţa spre bordul maşinii, dar şi cu centură. Când ajungem să punem copiii liberi pe bancheta din spate, eu cred că nu conştientizăm pericolul. Când îi punem în portbagaj şi le acceptăm tot felul de mofturi, sau mai rău, dacă e moftul adultului să îi pună acolo ca să se distreze, nu înseamnă decât un risc total asumat.

Când mergem cu viteza legală, în principiu nu se poate întâmpla nimic. Dar să nu excludem situaţia în care cineva să îţi sară în faţă sau în care cineva intră în tine. Şi frânezi brusc sau e impactul. Tu spui că eşti părinte responsabil, mergi cuminte şi îţi distrezi copiii. Dar în trafic poate să apară ceva neaşteptat, un şofer care pierde controlul, orice. În acest caz, în care maşina primeşte şocuri, copilul care nu este nici măcar pe bancheta din spate, normal că va fi grav rănit! Cine e vinovatul? Cel care intră în tine! Cine e vinovatul moral? Tu, care ţi-ai asumat riscul de a pune copiii în portbagaj", a declarat Titi Aur pentru DC NEWS. Vezi fotografia AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel