VIDEO - Case din Botoșani, DISTRUSE de rafalele de vânt de peste 120 km/h. "Mă lua vântul. Am zis că mor"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Case din Botoșani, DISTRUSE de rafalele de vânt de peste 120 km/h / Foto: Captură video Facebook
Case din Botoșani, DISTRUSE de rafalele de vânt de peste 120 km/h / Foto: Captură video Facebook
O furtună a făcut ravagii în județul Botoșani. 

În satul Bozieni din județul Botoșani două case au rămas fără acoperiș, iar una dintre ele a fost distrusă aproape în totalitate din cauza rafalelor de vânt de peste 100 de kilometri la oră, relatează Realitatea PLUS.

Județul  Botoșani s-a aflat sub Cod Roșu de vreme rea mai bine de o oră. Pompierii au intervenit pentru a-i ajuta pe oameni să mai salveze ce se mai poate. Tot aici, mai mulți copaci au fost doborâți de vânt, au căzut peste cablurile electrice și au blocat drumurile din localitate.

"Norocul meu a fost că eram pe aici prin față și că am dus copiii în casă. M-am prins de ăla de la cerdac de acolo. Mă lua vântul, am zis că mor, pe cuvânt. A smuls grinda cu totul.", a mărturisit proprietarul unei case distruse.

ANM, Cod Galben de caniculă

ANM a emis Cod Galben care a intrat în vigoare astăzi, la ora 10:00, și este valabil până joi, 5 august, la ora 22:00. Meteorologii anunță disconfort termic ridicat. ”Local în sudul și sud-estul țării, disconfortul termic se va menține ridicat și pe arii restrânse va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 33 și 36 de grade, iar minimele, în marea lor majoritate, nu vor coborî sub 20 de grade.” anunță ANM.

ANM, Cod Galben de furtuni

De asemenea, ANM a emis încă o atenționare de Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru intervalul 3 august, ora 10:00 – 04 august, ora 10:00. 

”În intervalul menționat, local la munte, în Moldova, nordul Munteniei și al Dobrogei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25...45 l/mp. Fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului.” anunță ANM. 

Cod Galben se emite atunci când fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă) vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel