VIDEO: București, după ploaia torențială de vineri: străzi, curți, inundate, copaci rupți. Dezastru și în Sibiu
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de Markus Spiske de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de Markus Spiske de la Pixabay
Au apărut imagini din mai multe județe ale țării, 'încercate' de ploi abundente, inundații și avertizări emise de meteorologi. 

Mai multe străzi, curți și subsoluri au fost inundate în urma ploii torențiale de vineri din București. S-a circulat cu greutate în numeroase zone. De asemenea, patru copaci au căzut pe carosabil.

Capitala, sub ape 

Bucureștiul a intrat, vineri, sub cod portocaliu de vremea rea. Astfel, Capitala se confruntă cu o nouă problemă, după gunoaiele de la Sectorul 1, căpușe și șobolani. Traficul a fost blocat, aproape toate arterele fiind inundate. 

ISU București-Ilfov a transmis, în jurul orei 19:10 că, până în acest moment, ca urmare a codului meteo portocaliu, în Capitală au fost înregistrate nouă cazuri: 5 acumulari de apă în subsolul cladirilor, curților sau carosabil, 4 copaci cazuți pe carosabil. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Tot în București, a fost remis mesaj de informare a populației prin sistemul RoAlert (Vezi mesajul AICI). 

Inundații în Sibiu, din cauza precipitațiilor 

Nici în Sibiu situația nu este mai bună. Imaginile apărute după precipitațiile abundente arată cum nivelul apei a crescut foarte mult, ajungând să acopere o parte din autoturismele care treceau prin intersecția străzille Ștrandului cu Gorjului. 

Și pe strada Maramureșului din Sibiu circulația se desfășoară cu greu, din cauza acumulărilor de apă pe carosabil. Probleme au fost raportate și pe străzile Frunzei și Aurel Decei, conform turnulsfatului.ro.

Un drum din județul Vâlcea a fost rupt după inundațiile din ultimele ore

Drumul care duce spre comuna Golești din județul Vâlcea s-a rupt, vineri, în urma inundațiilor. 27 de gospodării sunt afectate, potrivit ISU Vâlcea.

Pompierii din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați să evacueze apa din trei gospodării din comuna Golești, sat Popești.

Alte 27 de gospodării au fost afectate, deoarece a fost rupt drumul de acces către zona respectivă

„În acest moment se circulă doar pe un singur sens, pietonal”, potrivit ISU Vâlcea.

Prefectul județului Vâlcea va merge în zonă pentru a evalua situația, conform Mediafax.

ANM, avertizare de vreme rea în weekend

O informare generală este valabilă pentru toată țara, în intervalul 11 iunie, ora 12:00, 13 iunie, ora 23:00.

În intervalul menționat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala în zilele de vineri și sâmbătă (11 și 12 iunie), îndeosebi după-amiaza și seara, în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului.

Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică (12/13 iunie), aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde treptat dinspre nord-vest și va cuprinde duminică (13 iunie) toate regiunile.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și, pe arii restrânse, 25...50 l/mp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel