(VIDEO) Au fost create lentilele de contact inteligente care înlocuiesc un smartphone
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa Foto YouTube
Sursa Foto YouTube
Compania Mojo este creatoarea a cea mai recentă versiune în curs de dezvoltare include tehnologie de urmărire a ochilor, precum și capabilități de afișaj în ochi- lentilele de contact inteligente care înlocuiesc smartphone-urile.

Au mai existat încercări anterioare de a face ochelari inteligenți dar care fie au eșuat, fie au fost foarte controversate. 

Prima versiune a lentilelor de contact de la Mojo Vision nu includea nimic mai mult decât un singur LED și putere wireless. Într-o perioadă scurtă, lentilele au devenit mult mai avansate și au acum un afișaj microLED de înaltă rezoluție, capacitatea de a transfera date fără fir, precum și o interfață controlată cu ajutorul ochilor, scrie Interesting Engineering.

Mojo Vision, cu sediul în Saratoga, California, a făcut câteva progrese rapide în încercarea sa de a produce lentile de contact inteligente. Cea mai recentă versiune a lentilelor în curs de dezvoltare include tehnologia de urmărire a ochilor, precum și capabilități de afișare în ochi, a spus compania într-o postare pe blog.

Lentilele de contact inteligente de la Mojo Vision

Într-o perioadă scurtă, lentilele au devenit mult mai avansate și au acum un afișaj microLED de înaltă rezoluție, capacitatea de a transfera date fără fir, precum și o experiență de utilizator controlată cu ochii, a raportat CNET . 

MojoVision susține că ecranul său microLED este cel mai mic, dar cel mai dens afișaj din lume de până acum. Densitatea inclusă în acest afișaj, care este mai mic de 0,5 mm în diametru, este de aproximativ 14.000 de pixeli pe inch și este capabilă să afișeze text luminos, grafică bogată, precum și videoclipuri care pot funcționa atunci când utilizatorul este în aer liber, în interior sau chiar are ochii închiși. 

Compania a optat pentru comunicarea radio de 5GHz pentru a asigura performanța cu latență scăzută, care este un factor critic atunci când se confruntă cu afișaje cu realitate augmentată (AR). 

Spre deosebire de căștile AR care se bazează pe camere, obiectivul Mojo Vision folosește un giroscop, un accelerometru și un magnetometru integrat pentru a urmări mișcările ochilor.

Acestea sunt alimentate de micro-baterii de calitate medicală și sistemul proprietar de gestionare a energiei Mojo, care permite nu numai încărcarea fără fir, ci și performanța pe tot parcursul zilei. 

Lentilele vor procesa cu ajutorul unui lănțișor purtat la gât

Obiectivul însă nu va avea capacitatea de a îndeplini multitudinea de funcții în timp ce este pe ochi și se va baza pe un dispozitiv releu care va face cea mai mare parte a procesării.

Este probabil ca dispozitivul însoțitor să fie purtat pe gât, a declarat compania pentru CNET, deși nu a oferit nimănui o previzualizare anticipată a dispozitivului. 

Mojo Vision a găsit deja situații de utilizare pentru aceste lentile cu sportivi de performanță și le testează cu Adidas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel