VIDEO. ALERTĂ în Chișinău! Filarmonica Națională, MISTUITĂ de flăcări
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Filarmonica Națională din Republica Moldova a fost cuprinsă de flăcări. Zeci de pompieri au intervenit la fața locului.

Un incendiu devastator a izbucnit azi la Filarmonica Națională din Chișinău, scrie Jurnal.md. Flăcările au cuprins acoperișul unei anexe a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. La scurt timp, focul a avansat rapid și a afectat o suprafață estimativ de 3500 m2 din clădire. 

După apelul la 112, la fața locului, au fost trimise mai multe echipaje de pompieri. La scurt timp, incendiului i s-a conferit grad sporit de intervenție și a fost creat un stat major, iar în stingerea flăcărilor au fost antrenate 10 echipe de pompieri și salvatori. 

Două ore mai târziu, tavanul sălii principale a clădirii Filarmonicii Naționale a cedat. Intervenția pompierilor a fost una complexă întrucât construcția acoperișului este îndeplinită din materiale de lut și lemn. După patru ore de la sosirea pompierilor, incendiul a fost localizat. Potrivit Inspectoratului pentru Situații Excepționale, flăcările au afectat o suprafață estimativ de 3500 m2. Din fericire, nu au fost înregistrate viztime. Potrivit IGSU, circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel