Videanu: PNL va ieşi din USL. Ura împotrvia lui Băsescu nu-i mai ţine uniţi
Data publicării:
Autor: Braga Sebastian
WhatsApp

Liderul PDL Adriean Videanu, a declarat la RFI România că dacă nici USL și nici ARD nu vor obține peste 50% la alegerile parlamentare, puterea și opoziția actuală trebuie să învețe să coabiteze, adăugând că PNL va ieşi din USL şi că nu exclude un guvern de uniune naţională, deşi şansele ca acest lucru să se întâmple sunt mici.

Este de interes național să se găsească o metodă de coabitare, este de părere Adriean Videanu. "Ar trebui să depăşim discursurile politicianiste. Uitaţi-vă la ceea ce se întâmplă: în momentul în care cineva vine cu o iniţiativă, ceilalţi, din cealaltă tabără, singurul argument e, scuzaţi-mi expresia, «ba pe-a mă-tii!». Nu se poate trece la un alt mod de a face politică decât printr-o dezbatere foarte serioasă a soluţiilor cu care vin partidele politice", a spus fostul ministru pentru RFI

Preşedintele interimar al PDL Bucureşti a explicat că "trebuie să se polarizeze opţiunile de dreapta şi de stânga". "Mie mi se pare total împotriva cursului firesc alianţa PSD-PNL. Este o alianţă de conjunctură, care a fost o alianţă îndreptată împotriva PDL-ului şi a preşedintelui Traian Băsescu, fără nici un fel de fundament comun. De aceea, eu cred că o clarificare pe dreapta şi stânga după alegerile parlamentare este necesară şi utilă evoluţiei politice a României"

Legat de varianta în care PNL părăsește USL, Adriean Videanu a spus: "Eu cred că acest lucru se va întâmpla. Nu cred că PNL-ul poate coabita cu PSD-ul, dat fiind opţiunile total diferite sau viziunile total diferite din punct de vedere al principiilor şi valorilor politice. Nu cred că ura împotriva PDL-ului şi a preşedintelui Traian Băsescu îi mai poate ţine uniţi după alegerile parlamentare".

Videanu a vorbit și despre un posibil Guvern de uniune naţională USL-PDL după alegeri "Mi-e greu să cred acest lucru. Poate fi, n-aş exclude acest lucru, o perioadă de timp, o înţelegere între partidele politice, astfel încât pe un program negociat de un an, doi ani de zile, să se poată ajunge la o formulă de coabitare. Nu exclud nici acest lucru. E puţin probabil, recunosc, să se întâmple acest lucru, datorită orgoliilor care-i macină foarte mult pe politicieni, dar cred că cea mai bună soluţie ar fi o separare pe stânga-dreapta".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel