Videanu îl compară pe Ponta cu Petru Groza, în relația cu PNL
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Adriean Videanu, într-o postare pe blog, încearcă să facă o analiză a relației din acest moment dintre PNL și PSD, arătând că în  acest moment, partidul Brătienilor este prins în pânza de păianjen a PSD.

 "Dl. Antonescu se află în faţa unei dileme: dacă se supără pe PSD, îi dă ocazia lui Victor Ponta să se victimizeze şi să se poziționeze ca prezidențiabil. PSD atât aşteaptă. Dacă rămane în continuare în această alianță, va trebui să suporte numeroase umilințe şi puneri la punct pentru că V. Ponta şi PSD nu mai au nevoie de PNL, dar nici nu vor să facă primul pas spre divorț", scrie Videanu.

"Oricum, cel care pierde cel mai mult e PNL, un partid care riscă să ajungă astfel un satelit al PSD, o ruşine tinând cont de istoria partidului. I-aș ruga pe colegii mei de la PNL să îşi aducă aminte de episodul Gheorghe Tătărescu din ’45-’47 şi de compromisul lui inutil cu Petru Groza. Pentru cei care au memoria scurtă, istoria se poate repeta. Cei de la PSD sigur nu au uitat.

 Cine de la liberali mai poate crede vorbind serios că PSD o să îl susțină pe Crin Antonescu preşedinte în 2014, lăsând loc şi pentru o competiție corectă în 2016 între PNL si PSD ? Am avertizat de la început că PNL nu are forta PSD şi că va fi doar instrumentalizat de Victor Ponta şi de partidul său. În 2005-2006 partidele din alianța D.A. au guvernat țara împreună, pe baza unui program gândit şi realizat în comun şi cred că a fost una dintre cele mai bune perioade pentru România.

 Probabil că visul lui V. Ponta este să lovească mai întâi PDL ca să nu mai existe o opoziție structurată în afara USL. Iar din PNL să facă un partid dependent, care să joace doar un rol de figurant în 2016, de ochii UE. Sper ca oamenii de bună credință din PNL să se gândească bine nu numai la posturile lor de acum, ci şi la ceea ce urmează pentru că la un moment dat riscă să fie prea târziu.

 Singura forță care a învins PSD şi care este probabil şi acum coşmarul lui Victor Ponta este o dreaptă reunificată ca în 2004", conchide fostul ministru al Economiei..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel