Victorie pentru România la Jocurile Olimpice. Jaqueline Cristian a învins-o pe Caroline Garcia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Deaconescu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Jaqueline Cristian, locul 61 WTA, s-a calificat, sâmbătă, în turul doi al probei de simplu feminin din cadrul turneului olimpic de tenis de la Paris, trecând în runda inaugurală de sportiva franceză Caroline Garcia, numărul 25 mondial şi cap de serie 17.

Jucătoarea română de tenis Jaqueline Cristian a debutat cu o victorie în proba de simplu din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, 5-7, 6-3, 6-4 cu Caroline Garcia, sâmbătă, pe terenul Suzanne-Lenglen de la Roland Garros.

Jaqueline Cristian (26 ani, 61 WTA), care a pierdut joi în sferturi la Iaşi, a obţinut o victorie spectaculoasă, după două ore şi 35 de minute, în faţa unei reprezentante a gazdelor.

Românca trebuia să joace iniţial cu Elena Rîbakina, numărul 4 mondial, dar aceasta a declarat forfait şi Garcia (30 ani, 25 WTA), cap de serie numărul 17, a înlocuit-o.

Jaqueline Cristian, debutantă la Jocurile Olimpice, a comis 7 duble greşeli, dar a făcut în total mai puţine erori neforţate decât franţuzoaica, la primul lor duel.

Jaqueline Cristian, singura reprezentantă a României rămasă în cursă la simplu, după ce Irina Begu a fost eliminată de liderul mondial Iga Swiatek, iar Ana Bogdan de italianca Jasmine Paolini, numărul cinci mondial, va juca în turul secund cu un fost lider mondial, japoneza Naomi Osaka sau germanca Angelique Kerber.

Cristian va evolua şi la dublu feminin, alături de Ana Bogdan, adversarele din primul tur fiind japonezele Shuko Aoyama/Eni Shibahara, informează Agerpres.

Reacția COSR

"Paris 2024 - Team Romania Ce vacarm! Ce nebunie! Ce victorie minunată! Jaqueline Cristian a învins-o în trei seturi , 5-7, 6-3, 6-4, pe franțuzoaica Caroline Garcia, in primul tur al intrecerilor olimpice feminine de simplu.Felicitări, Jaqueline!!", a scris Comitetul Olimpic și Sportiv Român pe Facebook.

2. -imagine fara descriere- (captura_53778700.jpg)

***

Ceremonia de deschidere de ieri seară

Vineri seara a început ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris.

Ceremonia a început cu un clip video care îl prezintă pe fostul mare fotbalist francez Zinedine Zidane purtând torţa olimpică prin capitala Franţei.

În prezenţa preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, şi a preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, defilarea delegaţiilor pe Sena a început cu o ambarcaţiune care transporta echipa Greciei, urmată de alta purtând echipa refugiaţilor.

Prima secţiune a spectacolului se numeşte ”Enchanté”, formulă de bun venit în franceză, urmând să fie în total 12 astfel de tablouri, care vor evoca istoria, cultura, gastronomia sau spiritul francez, potrivit regizorului ceremoniei, Thomas Jolly.

Showul continuă cu Lady Gaga intrepretând în franceză o melodie clasică ”Mon truc en plume”, de Zizi Jeanmaire.

În total circa 6.800 de sportivi din cele 206 comitete olimpice naţionale vor traversa cei 6 km pe Sena, de la Pont d'Austerlitz până la Trocadero, la bordul a 85 de vase, în faţa a 320.000 de spectatori, pe o vreme închisă, potrivit Agerpres.

Câți sportivi participă la JO

Jocurile Olimpice de la Paris se desfăşoară în intervalul 26 iulie - 11 august, iar Jocurile paralimpice au loc în perioada 28 august - 8 septembrie 2024. Un număr de 10.500 de sportivi participă în cele 19 zile ale competiţiei olimpice la 329 de evenimente dedicate pe durata celor 754 de sesiuni ce reunesc atât competiţiile cât şi ceremoniile de premiere, indică https://olympics.com.

Un număr de 20.000 de jurnalişti sunt acreditaţi pentru a relata din cele 35 de locaţii dedicate ale competiţiei olimpice, iar 45.000 de voluntari s-au angajat să se implice pentru a sprijini buna desfăşurare a acestei ediţii a Jocurilor Olimpice. Fanii pot urmări desfăşurarea şi evenimentele sociale cele mai importante ale olimpiadei în aplicaţia web dedicată care a fost dezvoltată special şi care include şi 15 caracteristici de realitate augmentată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel