Victoria lui Cîțu. PNL a obținut la negocierile cu PSD mai mulți prefecți decât îi revenea prin algoritmul cu PSD
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Florin Cîțu/gov.ro
Florin Cîțu/gov.ro
PNL ar fi obținut, în urma negocierilor cu PSD, 18 prefecți, cu un prefect mai mult decât îi revenea prin algoritmul cu PSD, potrivit unor surse DCNews.

Filialele în care PNL o să aibă prefecți sunt Alba, Argeș, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui. 

 

Victoria lui Cîțu

Conform surselor citate, la negocierile cu PSD, Florin Cîțu, președintele PNL, a insistat și a și obținut prefect la Cluj, acolo unde Ludovic Orban a provocat un adevărat scandal în interiorul partidului când a cedat funcția celor de la UDMR.

Mai mult de atât, conducerea PNL a reușit să impună prefect și la Suceava, o filială condusă de un greu al PNL, Gheorghe Flutur, dar care nu a avut prefect până acum.

Și județul Maramureș va avea prefect liberal, după ce, până acum, prefectul a fost de la PMP și apoi de la USR. 

Strategia alocării prefecturilor în PNL

Potrivit surselor citate, strategia alocării prefecturilor în PNL a avut în vedere premierea filialelor cu rezultate foarte bune. În acest context, nouă prefecți sunt din primele 20 de filiale. Strategia PNL s-a axat, totodată, și pe întărirea celor cu rezultate sub așteptări, nouă dintre prefecți provenind din ultimele 20 de filiale.

De menționat că, potrivit surselor citate, ultima poziționare publică a filialei Iași ar ascunde un conflict intern, filiala fiind, de fapt, în mâna lui Costel Alexe, omul lui Ludovic Orban, în timp ce Alexandru Muraru doar i-ar face acestuia jocurile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel