Victor Ponta vrea modificarea legii care permite votul românilor din Diaspora
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Președintele PSD, Victor Ponta, a anunțat luni că propune înființarea unei comisii parlamentare care împreună cu reprezentanții instituțiilor statului și ai unor ONG-uri să elaboreze o nouă legislație privind votul românilor din străinătate.

"Este evident că România are nevoie de o nouă legislație și o nouă logistică privind votul compatrioților noștri din Diaspora. În final, ieri au votat aproape 400.000 de români. Vă reamintesc că în 2009 au votat 143.000. E foarte probabil ca în 2016 să voteze și mai mulți. Deci, din acest punct de vedere, dacă va exista un acord cu cei de la ACL, vreau să facem o comisie parlamentară, împreună cu reprezentanții instituțiilor statului, ai ONG-urilor românilor din diaspora, ai noului președinte, domnul Iohannis, și la începutul anului 2015 să elaborăm legislația care să asigure participarea la vot a tuturor românilor care doresc să facă acest lucru, din țară și din diaspora", a spus Victor Ponta, la Palatul Parlamentului.

Premierul a precizat că Ministerul Afacerilor Externe rămâne o instituție fundamentală a statului român.

"O să încerc să salvez prestigiul MAE. Este o instituție fundamentală a statului român, care are ca atribuții reprezentarea noastră în politica externă și doar ocazional organizarea de alegeri. Domnul ministru Meleșcanu a venit în ultimul moment, a făcut tot ceea ce putea să facă din punct de vedere legal și omenesc", a continuat Victor Ponta, citat de Agerpres.

Vezi și: Victor Ponta, avertisment către Robert Negoiță și Marian Vanghelie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel