Victor Ponta, victorie în instanță împotriva unei măsuri a DNA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Magistrații ÎCCJ au decis, marți, eliminarea  controlului judiciar împotriva lui Victor Ponta impus  în dosarul „Tony Blair".

Victor Ponta s-a prezentat, marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde s-a dezbătut contestaţia fostului premier, depusă în 4 noiembrie, privind măsura controlului judiciar, prelungită de procurori, săptămâna trecută, cu încă 60 de zile, în dosarul în care este urmărit penal alături de Sebastian Ghiţă pentru presupuse infracţiuni comise în legătură cu vizita lui Tony Blair în România, în 2012. 

Procurorii DNA Ploieşti l-au pus sub control judiciar pe Victor Ponta în 6 septembrie, măsură care expira în 4 noiembrie, însă a fost prelungită de anchetatori cu încă 60 de zile, în dosarul în care este acuzat de folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

[citeste si]

Potrivit procurorilor DNA, Victor Ponta ar fi primit 220.000 de euro de la un om de afaceri, bani necesari pentru a-l aduce pe fostul premier britanic Tony Blair în România. În schimbul acestei sume, omul de afaceri a fost pus pe listele electorale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel