Victor Ponta va fi sprijinit de președintele PES la parlamentare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Victor Ponta
Victor Ponta

Noul preşedinte al Partidului Socialist European (PES), Serghei Stanişev, și-a anunțat sâmbătă sprijinul pentru PSD și premierul Victor Ponta în campania pentru alegerile parlamentare din acest an din România.

[caption id="attachment_238682" align="alignleft" width="300"] foto: mediafax[/caption]

De asemenea, Hannes Swoboda, preşedintele Socialiştilor şi Democraţilor în Parlamentul European (PE), a declarat că a venit vremea ca România să îşi facă auzită vocea în Uniunea Europeană (UE).

„Sunt ferm convins că Partidul Social-Democrat (PSD) condus de către Victor Ponta a urmat o politică foarte bună în ultima lună şi că acesta este lucrul care contează pentru cetăţenii României, pentru că am văzut multă suferinţă în timpul guvernării de dreapta a preşedintelui Traian Băsescu”, a declarat Stanişev, conform Novinite.com. „Eu cred că realizarea unei protecţii sociale şi o reducere, în paralel, a deficitului bugetar este un rezultat foarte bun pentru o perioadă de doar o lună. Eu cred că programul socialist va fi apreciat de către alegătorii români”, a adăugat el. Într-o conferinţă de presă comună cu Ponta şi Swoboda la Bruxelles, Stanişev a promis că el şi alţi lideri de partid vor participa la campania pentru alegeri legislative din România şi i-a urat succes lui Ponta în misiunea sa. În schimb, Swoboda a sugerat că populaţia României a oferit un semnal clar că este interesată de schimbare la alegerile locale din iunie, adăugând că este optimist în legătură cu faptul că se va întâmpla acelaşi lucru şi la alegerile parlamentare din decembrie. „România este una dintre cele mai mari ţări din UE, dar vocea ţării nu prea a fost auzită înainte ca acest Guvern să vină la putere. A venit vremea ca acest lucru să se întâmple”, a subliniat politicianul austriac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel