Victor Ponta, reacție după scorul obținut de Mircea Diaconu: "Voi proceda în consecinţă"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Victor Ponta a vorbit despre scorul obținut de Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale, dar și despre procenul lui Klaus Iohannis.

Liderul Pro România Victor Ponta a afirmat, luni, că scorul obţinut la alegerile prezidenţiale de Mircea Diaconu este mai mic decât cel sperat, iar în turul al doilea fiecare va vota cum crede mai bine, menţionând că nu se simte reprezentat nici de Klaus Iohannis, nici de Viorica Dăncilă şi va proceda în consecinţă, scrie Agerpres.

"Le mulţumesc tuturor celor care au votat candidatul Mircea Diaconu, le mulţumesc tuturor colegilor din Pro România care s-au implicat şi au muncit în această campanie. În turul al doilea fiecare va vota (dacă va vota) cum crede că este mai bine - eu nu mă simt reprezentat de Klaus Iohannis, dar nici de Viorica Dăncilă şi voi proceda în consecinţă. Însă obiectivul Pro România nu îl reprezintă alegerile din 2019 (nici măcar cele din 2020), acestea fiind doar etape de parcurs. De la zero la 6%; de la 6% la 9%, cu mult curaj şi încăpăţânare pozitivă mergem mai departe la bătăliile din 2020, pregătind însă adevăratul moment al reformării Stângii şi al României din 2024! Suntem Pro România - şi ţinem doar cu România!", a scris Ponta, pe Facebook.

Despre scorul lui Mircea Diaconu

El a susţinut că scorul de 9% (aproape de un milion de votanţi) obţinut de Mircea Diaconu este "un rezultat mai mic decât cel sperat", dar mai bun decât "puterile actuale" ale Pro România.

"Felicitări în primul rând lui Mircea Diaconu şi tuturor celor care au muncit din convingere şi în condiţii grele în această campanie. Votul în primul tur a rămas (din păcate) dependent de 'maşinăria de partid' şi Mircea Diaconu a avut alături Pro România - un partid încă în formare. Dacă îl comparăm cu votul de la Europarlamentare este o creştere importanţă pe care trebuie să o analizăm şi să o consolidăm pentru anul 2020", a apreciat Ponta.

În opinia sa, Pro România trebuie să construiască şi să reprezinte ceea ce este nevoie şi încă nu există în politica de centru-stânga: curaj pentru reforme radicale, idei progresiste, modernizare şi solidaritate, competenţă şi onestitate. Liderul Pro România susţine că orice comportament de tip "OLD PSD" va fi sancţionat, la fel şi orice compromis cu PNL "de dragul apropierii de Putere".

Iohannis nu a luat peste 50%

Ponta a menţionat că Iohannis nu a luat peste 50% din voturi, cum anunţa PNL, dar "şi-a atins obiectivele personale şi politice, să câştige primul tur detaşat, să aibă 'Guvernul său' şi să se confrunte în turul al doilea cu Viorica Dăncilă şi PSD".

"Situaţia seamănă însă cu Decembrie 2009 când Traian Băsescu a avut aceaşi situaţie - pentru România şi români ce înseamnă acest lucru? Va fi Iohannis mai eficient decât Băsescu? Va fi Orban mai competent decât Boc? Nu cred deloc acest lucru, iar preţul va fi plătit iarăşi de către români. Ca şi în 2010, este nevoie de o reformă radicală a Stângii care să aducă în faţă noi lideri şi noi proiecte prin care să reprezentăm un electorat care se schimbă şi care are nevoie de schimbare - este nevoie de o Stângă modernizată, reformată şi unită care să se poată opune exceselor Dreptei şi să construiască o alternativă", a mai susţinut el.

Despre USR

El s-a referit şi la USR, menţionând că acest partid reprezintă un electorat nou, tânăr, dornic de schimbare şi reformă, însă candidatul Dan Barna nu a reuşit să răspundă acestor aşteptări. "Jocul politic 'la mijloc' (votezi Guvernul PNL, dar nu guvernezi, te lupţi cu Iohannis, dar nu îl ataci, acuzi matrapazlâcurile pesediste, dar ai şi tu proprii 'scheleţi', lipsa de curaj şi determinare) nu este ceea ce aşteaptă tinerii care vor schimbări radicale. În continuare cred că este nevoie de USR şi Pro România dacă vrem să spargem binomul politic al PNL şi PSD - dar metodele şi anumiţi lideri trebuie schimbaţi", a mai scris Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel