Victor Ponta, reacție după ce Cătălin Teodorescu a scăpat de arestarea preventivă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Premierul Victor Ponta a reacționat, miercuri seară, pe contul său de socializare, după ce cererea de avizare a arestării preventive a deputatului PDL Cătălin Teodorescu nu a întrunit cvorumul pentru aprobare în plenul Camerei Deputaților. 

În cea mai recentă postare pe Facebook, premierul Victor Ponta semnalează modalitatea prin care cererea DNA privindu-l pe deputatul Cătălin Teodorescu putea primi un răspuns rapid, așa cum s-a întâmplat și în cazul similar al unui social-democrat.

"Indiferent de procedurile parlamentare, exista o soluție pentru ca cererea DNA să primească un răspuns rapid - demisia deputatului PDL Cătălin Teodorescu!
Noi am respectat această soluție în cazul unui parlamentar propriu, nu văd de ce nu ar funcționa și în cazul unui parlamentar PDL. Altfel, sunt sigur că se va găsi o soluție pentru a nu obstrucționa justiția în zilele următoare", a scris premierul Victor Ponta, pe contul său de socializare.

Haos în Parlament. Cătălin Teodorescu (PDL) nu poate fi arestat, din lipsă de cvorum

Ministrul Justiţiei a solicitat Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Cătălin Teodorescu, acuzat de abuz în serviciu în dosarul în care este implicată şi fosta şefă a DIICOT, Alina Bica.

Însă, miercuri, în plenul Camerei Deputaților, când a fost supusă votului cererea de avizare a arestării preventive, 146 de deputați au votat pentru, iar 101 au fost împotrivă. Cu toate acestea, cvorumul necesar nu a fost întrunit, astfel că deputatul Cătălin Teodorescu a fost pus sub control judiciar de către procurorii DNA şi are interdicţie de a părăsi ţara.

Viorel Hrebenciuc a demisionat din Parlament, dar DNA nu poate acționa împotriva lui - Culisele operațiunii

Imunitatea lui Ion Diniță și demisia lui Viorel Hrebenciuc, decise sub conducerea Opoziției în Camera Deputaților

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel