Victor Ponta, prima reacţie după ce a fost achitat definitiv de ÎCCJ. "Am fost tot timpul nevinovat. Dosarul penal a avut scopul de a mă îndepărta din funcţie"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Inquam Photos / Liviu Chirica
Inquam Photos / Liviu Chirica
Victor Ponta a fost achitat definitiv în dosarul Rovinari - Turceni, iar decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă. 

"După 8 ani de proces - 8 judecători de la ICCJ au restabilit adevărul!

Azi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiție a pronunțat decizia finală în faimosul dosar “Ponta - Șova” (dosarul care a dus, în 2015, la demisia mea din funcția de Președinte al PSD și, ulterior, din funcția de Prim Ministru): ACHITARE pentru toți cei 5 pentru că “nu există fapte care să constituie infracțiuni”.

S-au pronunțat pentru achitare, în unanimitate, 8 judecători ai ICCJ (3 în fond și 5 în apel).

NU am invocat niciodată prescripția sau o altă modificare de procedură sau Decizie a CCR. Am fost tot timpul nevinovat și dosarul penal a avut, de la început, scopul de mă îndepărta din funcție. Mă bucur că am avut încredere în Justiție; le cer iertare celorlalți 4 inculpați (toți achitați) care au fost “victime colaterale”; îmi pare rău pentru suferința familiei și a prietenilor mei din această perioadă.

Regret că Statul Român (adică noi toți) a plătit cheltuieli inutile de peste 1 milion de euro - expertize, percheziții, magistrați, avocați etc., doar să justifice o acuzație evident neserioasă și netemeinică. Nu am nicio așteptare și nicio dorință de revanșă față de autorii acestui dosar sau față de cei care au profitat politic.

Nu vreau însă să uităm că, prin acest dosar și demisia impusă, a fost schimbată soarta mea, a multor alți oameni nevinovați și chiar destinul politic al României. Îmi doresc ca asemenea abuzuri să nu se mai repete niciodată în ţara noastră. Le mulțumesc avocaților mei și tuturor celor care au crezut de la început în nevinovăția mea și mi-au fost alături în momente foarte foarte grele", a scris Victor Ponta pe Facebook. 

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus definitiv, joi, achitarea fostului premier Victor Ponta şi a fostului senator Dan Şova în dosarul ”Rovinari - Turceni”, scrie Agerpres.

De asemenea, instanţa a dispus achitarea celorlalţi inculpaţi din dosar: Octavian Laurenţiu Graure (fost director economic al Complexului Energetic Turceni), Laurenţiu Ciurel (fost director general al SC Complexul Energetic Rovinari) şi Dumitru Cristea (fost director general al Complexului Energetic Turceni).

Victor Ponta, Dan Şova, Octavian Laurenţiu Graure şi Laurenţiu Ciurel primiseră decizii de achitare şi la instanţa de fond, în mai 2018.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel