Urmărește emisiunea live
Victor Ponta preia interimatul de la Ministerul Justiției
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp

Premierul Victor Ponta va prelua interimar conducerea Ministerului Justiţiei, după discuţia avută, marți,  cu preşedintele Traian Băsescu pe această temă. Ministrul Justiției, Mona Pivniceru, a anunțat, marți, că va demisiona în urma desemnării de către Parlament ca judecător la Curtea Cpnstituțională.

După ce va prelua interimatul, în termen de maximum 45 zile, Ponta va nominaliza o altă persoană pentru conducerea Ministerului Justiţiei.

"Doamna ministru Mona Pivniceru şi-a exprimat dorinţa ca, ulterior şedinţei de guvern de mâine, 27 martie 2013, să nu mai deţină această funcţie în cadrul Executivului, pentru a evita orice interpretare de posibil conflict de interese având în vedere că domnia sa va ocupa postul de judecător la Curtea Constituţională. Astfel, în cursul zilei de astăzi, primul-ministru Victor Ponta a avut o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu şi au convenit ca primul-ministru să preia interimatul, urmând ca şeful Executivului să facă, în maxim 45 de zile, în conformitate cu legile în vigoare, o nouă propunere pentru portofoliul Justiţiei", informează Guvernul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel